Ett av spelvärldens större problem idag är mikrotransaktioner, att när du redan spenderat en hel del pengar för att köpa ett spel så slängs det ändå in att du ska betala när du spelar. Det kan handla om att köpa vapen, kläder eller rent utav köpa spelpengar för verkliga pengar, i andra fall så även om du köpt spelet behöver du köpa en DLC för att kunna spela det officiella slutet eller andra uppdrag. Destiny 2 har nu gjort många spelare upprörda, just på grund av mikrotransaktioner. 

Tidigare i veckan avslöjade Bungie på sin egna hemsida att det ska komma en ny säsong till Destiny 2 som kommer heta Season of the Drifter och detta kommer innebära nya föremål, uppdateringar och annat kul för spelet. Enda problemet är att de kommer ta bort Prismatic Matrix, vilket är där skon klämmer för många fans.

För de som inte vet så har spelet en affär som heter Eververse där man kan köpa en del grejer för riktiga pengar eller genom att använda Bright Dust eller Engrams, men då fansen kände att butiken var överbetald och inte hade en välfyllt lager så kom Prismatic Matrix. Poängen var att tio olika föremål skulle varje vecka blandas in och att när du väl fått ett så skulle den försvinna och därmed skulle duplicering försvinna. För att kunna använda krävs en Prismatic Facet, som man kunde få vid varje veckas återställning, och det kunde självfallet också köpas för riktiga pengar. Detta togs emot väl och gjorde att mikrotransaktioner kändes mindre behövliga för att kunna få ett föremål.

I och med den nya säsongen kommer detta då försvinna och istället kommer det att släppas unika bundles varje vecka som kan köpas direkt för silver, spelet egna valuta, vilket då tillåter spelarna att köpa precis de föremål de vill ha. Om man fortfarande har kvar några facets kan de användas fram till femte mars, efter det omvandlas de till Bright Dust.

Många spelare anser att detta lägger tillbaka fokuset på mikrotransaktioner, men hur detta utvecklas återstår att se då Bungie själva sagt att ”Som alltid fortsätter vi att övervaka feedback och arbeta för att förbättra Eververse-erfarenheten varje säsong. Och när vi är redo att prova något nytt, delar vi dessa planer direkt med er.” Om Prismatic kommer tillbaka eller är borta för gott återstår att se.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here