Vackra trasiga West Virginia, som jag vill besöka dig igen. Bethesda har gjort det igen. De har levererat, trots buggar så har de visat att Fallout funkar som onlinespel. 

Jag har lagt så många timmar jag kunnat för att utforska vackra landskap, stiftat nya bekantskaper med både spelare och monster. Jag har en grupp vänner som jag fått äran att spela i samma team som och de har delat med sig av sina tankar kring spelet. För det första vill jag säga att jag hade rätt. Jag vet att det fanns många orosmoln och vissa av dem kanske tycker att de var befogade. Men jag är glad och nöjd, till och med lite överraskad.

Jag längtar hela tiden efter att få spela mer. Jag vill upptäcka mer av denna värld. En trasig men ack så vacker sådan. Men en får vara beredd på att du kommer vara törstig, hungrig och vara redo med mer än en cure disease. För oj vad jag drog på mig sjukdomar. Glöm inte att koka vattnet innan du dricker det.

Något jag verkligen gillade var PERK-systemet.                                                         Varje gång du når en ny LEVEL kan du välja en POINT för att göra din SPECIAL lite bättre. Därefter väljer du ditt PERK-kort. För varje LEVEL UP kommer nya kort läggas till, men inte alla kategorier kommer få ett nytt kort.
Kort finns det gott om. Och nya kort tillkommer allt eftersom din karaktär når en högre level. Du kan dela med dig av dina PERK CARDS mellan lagkamrater och kan bytas ut när som helst.
Dessa PERK CARDS får du genom att nå högre level.
Låter kanske krångligt. Men när man väl börjar spela så är det inte alls så svårt att förstå sig på hur de tänkt sig systemet.

Vackra trasiga West Virginia 1
What makes you S.P.E.C.I.A.L?

Här kan du läsa allt om PERK CARDS.

Och för att inte prata om de vackra vyerna.                                                               Jag vet, jag har skrivit det några gånger förr. Men det är en av de sakerna jag reagerar på ständigt under spelets gång. West Virginia är trasigt, radioaktiviteten flödar och alla går törstiga. I tunnlar möter man märkliga varelser som liknar mulvadar. Men spelet är allt igenom vackert. Miljön varierar sig och högst uppe i fyren kan man stå och njuta av den vackra utsikten.

Något jag var däremot var orolig för var att andra spelare skulle vara idioter. Idioter som med andra ord gillar att förstöra för andra och gärna jävlas genom att skjuta andra spelare eller vara jobbiga på annat sätt. Självklart så kunde jag se några röda kryss på kartan och det hände ibland att jag blev skjuten av andra spelare, men så länge jag inte besvarade elden så var det good to go. Jag upplevde även buggar, men det är att räkna med då man lirar en BETA. Jag har fastnat i väggar, i robotar, i mina team-spelare och för att inte prata om den snabba Ghoulen som jag fastnade i och fick sitta fast i tills jag dog.

Jag själv spelar på PS4 och jag känner igen kontrollerna. Jag har lite svårt att vänja om mig från Fallout 4. Jag trycker ständigt fel när jag ska få upp mitt inventory och för att inte prata om kartan.

Fallout 76 bjuder på mycket, hela tiden.  En sak jag kunde uppleva i Fallout 4 att jag blev uttråkad. Att uppdragen var rätt lika varandra och jag orkade sällan göra klart vissa uppdrag. Detta är inte ett faktum i detta spel.

Vackra trasiga West Virginia 2
The mythic Mothman

Att bygga CAMP är ju bland det bästa jag vet med detta spel. Jag har inte hunnit jättelångt på mitt. Men det blir ett bra CAMP. Jag tyckte först det var lite bökigt att komma igång. Och för att inte prata om att söka material till sitt bygge. För det första blir man ständigt over encumbered (övergurkad, and yes, its a thing) Men har man tur och hittar man en Vault-Tec Stash, en slags blå kista som man kan dumpa sin loot i. Dessa kan man hitta i bland annat i Red Rocket eller i tågstationer. Man kan annars söka sig till sitt CAMP där du kan placera din egen. Och ett tips, glöm inte att skrota dina grejor du inte behöver. Då väger de mindre.

Jag vill hela tiden spela mer. Och en mer utförlig recension kommer. Ni som vill och kan har fått två nya tider av Bethesda men jag får snällt vänta tills spelet släpps. Nedräkningen är ett faktum.

Vackra trasiga West Virginia 3

Tisdag 6 /11: 19-21  Torsdag 7/11: 20-02

Lycka till alla wastelanders. Vi ses den 14/11 då spelet släpps i sin helhet. Visst har du förbokat?

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here