Vi är nu i oktober, hösten har börjat och likaså anime-tablån för denna årstid. Ett helt gäng nya serier har redan haft premiär eller kommer att ha på diverse olika streamingsajter, såsom Netflix, Crunchyroll och Funimation.
Med så mycket att välja på kan det vara svårt att bestämma sig för vilka en ska följa nu i höst, men frukta icke. Jag har sammanställt en liten lista på serier jag tycker kan vara värda att ge en chans.

Källa: TROYCA, Sentai Filmworks

Ett måste att kolla på i höst är Bloom Into You, baserad på en manga med samma namn. En kärlekshistoria mellan två tonårsflickors som går på samma skola.
Yuu har alltid gillat romantisk shoujo-manga och längtar efter den dagen då hennes egna fantastiska romans ska ta sin början. Men när en klasskamrat berättar för henne att han är kär i Yuu, så känner hon ingenting för honom. Besviken och förvirrad börjar Yuu gymnasiet, och försöker hantera sina drömmar om romans, samtidigt som hon inte har de känslorna som kärlekshistorierna säger att unga flickor ska ha.
En dag ser hon den äldre Touko tacka nej till en pojke som bjuder ut henne. Inspirerad av Toukos elegans och mognad, frågar Yuu henne om råd. Men nästa person som bjuder ut Yuu är Touko själv, har äntligen den fantastiska romansen Yuu drömt om tagit sin början?

Anime-serier med HBTQ-teman är inte något av det vanligaste, och serier med dessa teman som faktiskt är gjorda för en HBTQ-publik, och inte hetero-män som tycker att tjejer i samkönade förhållanden är sexigt, är ännu ovanligare. Men Bloom Into You verkar ändå hantera ämnet med respekt, och är inte ute efter att tillfredsställa en fetisch. Förhoppningsvis håller det hela vägen.

Källa: P.A. Works

Nästa serie är Iroduku: The World of Colors, en originell produktion (alltså inte baserad på någon manga eller ett spel) från P.A. Works.
Serien tar plats i en framtida värld där små spår av magi flyter runt i vardagen. Hitomi, en 17-årig flicka vars förfäder var mäktiga häxor förr i tiden, förlorar sitt färgseende vid en ung ålder och växer upp att bli en person som har väldigt svårt för att visa sina känslor. Hitomis mormor Kohaku, tycker väldigt synd om sitt barnbarn och bestämmer sig för att försöka hjälpa henne. Kohaku, en häxa med mäktig magi, skickar Hitomi tillbaka i tiden till år 2018 där Hitomi plötsligt kan se världen i sprakande färger.

P.A. Works är en studio som oftast producerar väldigt snygga serier, väl animerade och trevliga att titta på. Tidigare originella serier som de har skapat har jag alltid tyckt om, mina favoriter är bland annat Angel Beats! och Tari Tari.
Jag tror inte att Iroduku: The World of Colors kommer att vara en undantag i att vara en välgjord serie, så jag ser fram emot den.

Källa: DLE

Nästa serie är lite knäpp, lite konstig men väldigt rolig. Gaikotsu Shotenin Honda-san (översatt blir det Skeleton Bookstore Employee Honda), handlar om skelettet Honda som jobbar i en serietidningsbutik. En komediserie rätt igenom med korta avsnitt på ungefär 10 minuter där vi får följa Honda och hans vardag i butiken med excentriska kollegor och spännande kunder.
Till exempel när en utländsk herre kommer in i butiken och börjar prata engelska, och efterfrågar en manga till sin unga dotter som hon har bett sin pappa köpa, vilket sedan visar sig vara en erotisk manga som inte är för barn. Det blir panikpåslag för Honda som ska försöka förklara allt detta och på engelska dessutom.
Som sagt var första avsnittet väldigt roligt och underhållande och jag hoppas verkligen det kommer hålla igenom alla avsnitt.

Ett par andra serier som kan vara värda att nämna är bland annat Zombieland Saga, en urflippad komedi som handlar om tonårsflickor som har dött men blir återuppväckta som zombies av en musikproducent som ska göra dem till popidoler.
Okoshiyasu, Chitose-chan (Welcome, Chitose) handlar om en liten pingvin som bor i Kyoto, och hon älskar att träffa människor och bli matad god mat när hon upptäcker Kyotos gator och alla dess sevärdheter. En söt och hjärtevärmande historia i korta avsnitt.
En favorit som också återvänder i höst är Castlevania som släpps på Netflix i slutet av oktober, denna gång med åtta avsnitt.

Detta är bara ett axplock av alla serier som finns att se i höst, men dessa jag har nämnt här är absolut värda att ge en chans.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here