Indiestudion Spice Tails tillkännagav i somras att de kommer att ha hand om en VR-anime baserad på den populära bokserien Spice & Wolf.

Projektet gick upp på den japanska crowdfundingsidan Campfire den 25:e november och nådde sitt mål på 8,000,000 yen (ungefär 638,000 svenska kronor) inom två timmar.
Hela perioden för att donera kommer vara fram till den 12:e januari och i skrivandets stund ligger den totala insamlade summan på 16,985,000 yen (ungefär 1,300,000 svenska kronor)

Projektet kommer även få en Kickstarter för publiken utanför Japan och kommer att komma ut någon gång nästa vecka, berättade Spicy Tails på Twitter.

En av medlemmarna i Spicy Tails är bokseriens författare Isuna Hasekura som också har bekräftat att animens röstskådespelare kommer att återvända för VR-versionen. Ami Koshimizu gör rösten till Holo och Jun Fukuyama till Kraft Lawrence. Mycket mer än så är inte känt än så länge, om det kommer vara ett fristående projekt eller någon typ av uppföljare av animen från 2008 återstår att se.

Spice & Wolf utspelar sig i den fiktiva staden Pasloe där vargguden Holo firas varje år för att välsigna skörden i staden. Men i takt med att tiden går och stadsborna blir mer självförsörjande reduceras Holo till en folksaga. En dag kommer den resande affärsmannen Kraft Lawrence till staden och Holo erbjuder sig att bli hans affärspartner i utbyte mot att han tar henne till hennes hem i norr.

Spice & Wolf VR nådde sitt crowdfunding-mål inom 2 timmar 1
Källa: ASCII Media Works, Yen Press

VR-animen kommer att släppas under 2019 och kommer bland annat stödjas till HTC Vive och Occulus Rift. Det kommer också bli möjligt att se animen på PC utan ett VR-headset, den kommer också att ha engelska undertexter.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here