Igår annonserade McElroy family på Twitter att de har gått ihop med Marvel Comics för att medverka i den kommande serietidningen War of the Realms: Journey Into Mystery.

Fadern Clint, storebrodern Justin, mellanbarnet Travis och lillebrodern Griffin Mcelroy, mer känd under namnet McElroy Family, är ett podcast-fenomen som har under den senaste åren tagit internet med storm. Bröderna slog igenom med podcasten My Brother, My Brother and Me och ligger även bakom den populära youtube-serien Monster Factory. Tillsammans med deras pappa skapade de även den hyllade rollspels-podcasten The Adventure Zone.

I och med succén med The Adventure Zone blev den adapterad till en grafisk novell, som dessutom toppade New york Times bestseller-listan. Det var deras första dopp i författarskapandet i serietidningsvärlden. Och första platsen på New York Times gav dem fler förutsättningar att både fortsätta med nästa utgåva av The adventure Zone-serien, och framförallt, medverka i en Marvel Comic-serie.

På sin hemsida beskriver McElroy om vad serien kommer att handla om. War of Realms: Journey Into Mystery utspelar sig i vår värld där armér av frostjättar, troll och eldvättar härjar. När världen behöver Thor som mest, är han spårlöst försvunnen. Det enda som finns kvar efter honom är hans yngsta syster, som är ett spädbarn och råkar vara nyckeln till att stoppa kriget. Nu är det upp till Spider-Man(Miles Morales), Hawkeye (Kate Bishop), Wonder Man, Sebastian Druid, Death Locket, Thori the Hellhound och Balder The Brave att rädda världen och vaka över spädbarnet.

Marvel Comics

Serien är ritad av André Lima Araújo, en portugisisk serietecknare och arkitekt som har tidigare jobbat med serier som Fantastic Four, Avengers AI, Spider-Verse m.m. Omslagen är ritade av Valerio Schiti. Fem utgåvor av serien kommer att publiceras och kommer finnas tillgängligt i serietidningsbutiker och online fr.o.m. 10:e April 2019.

Det är en mycket spännande inriktning familjen McElroy har tagit. Från Podcasts, Speljournalism och monsterskapande i spel, till att medverka i en Marvel-tidning. Det finns höga förväntningar i och med att de ska skriva för Marvel Comics. Dock finns det ingen tvekan om att deras hängivna fans är exalterade. Vi får se den 19:e April om de kan toppa deras egna grafiska novell med War of Realms: Journey Into Mystery.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here