Äntligen är Pykes abilities och gameplay här! Riot Games presenterade detta på sin hemsida idag.

När jag tittade på Pykes funktioner insåg jag att detta kommer bli en stark champion, jag ser även fler möjligheter än bara som Support, kanske till och med en Jungler om man spelar han på rätt sätt.

 

Passive: Gift Of The Drowned Ones

När Pyke inte visar sig för sina fiender, till exempel står i en buske, så återfår han sin health som den var innan han tog skada från sin fiende. Han omvandlar även sitt HP till bonus attack skada mot fienden.

 

Q: Bone Skewer

Klicka på Q: Pyke hugger sin fiende som därmed får mindre movement speed.

Hålla ned Q: En cirkel skapas samt riktningen för hans pil. Sedan kastar han pilen, träffar den så dras fienden mot Pyke och minskar avståndet mellan dem. Användningen av denna ability tycker jag är bäst för att få ett övertag eller i teamfights.

 

W: Ghostwater Dive

Denna ability gör Pyke osynlig. Han går ned under vattnet och kamouflerar sig och rör sig även snabbare i ett par sekunder. Fienderna ser honom inte men skulle dock en fiende träffa rätt med sin ability så försvinner Pykes kamouflage.

 

E: Phantom Undertow

Pyke attackerar fienderna genom att ”springa genom” dem. Skuggan hänger med ett par sekunder efter Pyke och träffar skuggan fienden när Pyke är på andra sidan om dem ger den av sig en stun. Flera stycken fiender kan bli stunnade på en och samma gång om skuggan passerar genom dem.

 

R: Death From Below

Ett stort X skapas och man kan placera det för att det ska passa in i fight situationen. Därefter skadar X:et fienderna och alla fiender som finns inom X:et förlorar lika mycket HP. Skulle dock en fiende dö av detta så har Pyke möjligheten att använda sin ability igen inom ett par sekunder. Liknar Darius ability med sin yxa, dör en fiende av den så kan han återigen svinga den mot sin nästa fiende.

 

Här nedan följer exempel på hur man kan spela Pyke i en fight:

 

Jag tror att Pyke kommer att bli en stor favorit. Han kan spelas på många olika sätt, vara passiv och spela som Support som gör att fienderna backar mot sin bas men även smyga omkring i djungeln och överraska sina fiender. Det svåra som kan bli, tror jag, är att kunna spela han som Jungler och klara av early game. Hans abilities kanske inte är helt anpassade för att spela helt ensam i djungeln. Möter man svåra fiender kan det bli utmanande att samla på sig kills i början och därmed öka sitt övertag. MEN, jag tror att många kommer experimentera med olika items som gör han till den perfekta Junglern!

 

Läs hela inlägget om Pyke på Riots hemsida

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here