HyperX Cloudbuds Wireless 1Jag är lite förundrad över att vi inte sett något sånt här förut om jag ska vara helt ärlig, med HyperX Cloud Buds får vi Bluetooth buds med inriktning för gaming. Egentligen är det väl inte en enorm stor skillnad från andra headsets men den här utformningen för spel har jag inte sett förut.

På designen syns det tydligt att de siktar in sig på spelmarknaden, de har valt en stark röd färg, tydligt gjord för att märkas. De är trådlösa med Bluetooth men de är bundna till varandra med sladd vilket har med sig några fördelar, inte minst att att finns plats för extra batteri som gör att du kan hålla igång i upp till 10 timmar om du orkar. Sladden lägger du bakom nacken vilket gör att när öronen börjar bli trötta kan de hänga över axlarna. Det kan tyvärr behövas för vissa av oss, budsen är bekväma och det finns tre olika storlekar att byta fritt emellan men in-ear-stilen kan bli påfrestande för öronen efter långt användande. Detta är inget unikt för just denna produkten och du får själv avgöra hur bekväm du är med in-ear-hörlurar.

Ljudet håller hög kvalité och mina chattkompisar säger att jag hörs klart och tydligt så länge jag inte går för långt ifrån min dator. Detta oroade mig först, då de sa att de började höra störningar när jag bara gått tre meter från mitt skrivbord och när jag gick till köket hörde de mig inte alls. Detta visade sig vara min dators Bluetooth som var i vägen och inte budsen, då jag testade samma avstånd med lurarna kopplade till min mobil och då fungerade det bra även i andra rum. Störningarna kan alltså inte skyllas på hörlurarna men det är ändå bra att ha i åtanke när du väljer hörlurar eftersom om de ska fungera bra med dina spelenheter vill det till att de är kompatibla med sagda enheter. Min Xbox Series X kan till exempel inte kopplas direkt till Bluetooth alls utan behöver en dongel eller sladd till mina ljudenheter, detta hoppas jag dock kommer fixas i en framtida uppdatering, men om du spelar mest på Xbox är det alltså inte sådana här lurar du är ute efter just nu.

HyperX Cloudbuds Wireless 2

En kort USB-C sladd för laddning medföljer, samt en praktisk liten nätpåse för att skydda lurarna när de ligger i väskan.

Ett stort plus är ju att de funkar utmärkt till annat än gaming, jag har använt dem för musik och ljudböcker ett par dagar när jag varit ute och cyklat och det har fungerat jättebra, både att lyssna och hålla telefonsamtal. De är också väldigt mycket kvalité för ett relativt lågt pris på ca. 600 kr.

Plus

  • Batteritid
  • Bra ljud
  • Lågt pris

Minus

  • Påfrestande efter lång användning

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here