Vi stöter på problem i relationer, visst? Jag har inställningen att det ska vara lätt att vara i ett förhållande, men självklart kommer det hinder ibland! Jag vill även tro att i just mitt förhållande stöter jag och min man på ganska ovanliga problem…

Jag blir inte avundsjuk på hans kvinnliga kollegor på jobbet. Jag blir heller inte störd av att han vill träffa sina vänner då och då, inte ens om de skulle bestämma sig för att gå ut på krogen där tjejerna är desperata efter virke och därför klänger och kladdar på min make. Nej då… Däremot kan jag sitta där en onsdagskväll och snegla mot hans skrivbord, bitter och avis, för att han har en speldejt med sina online-polare 7 av 7 dagar i veckan. Nu ska du få höra varför detta är ett problem.

Jag önskar att jag hade den tiden och det tålamodet att sitta där, dag ut och dag in, med mina absoluta bästaste vänner och spela tillsammans med dem i timmar. Inte för att jag tror att han inte vill vara med mig, han sa ju ”ja” på bröllopet, men saken är den att när jag ser honom sitta där och skratta, ropa eller tjo-a med Eclipse, ManlyMuffin, JimBob och alla andra 30 namn i hans community, kan jag inte låta bli att känna mig avundsjuk. Va fasen, Alphamogu, Thor, Shadow, Icewolf, Cymru och Seinar reste över hela världen för att komma på vårat bröllop! Min man har känt Thor sedan han var 11 år. Jag har också vänner från när jag var 11, men vi snackar inte varje dag!

Att ha vänner som har samma brinnande intresse som dig är ju trevligt. Men en sak är säker, gaming har i alla fall gett min man vänner för livet, en stor familj med konstanta stimulerande utmaningar som han får dela med dem på gott och ont, allt samlat på en plats. De drar varandra till vansinne, de skrattar så de gråter, de stöttar varandras personliga problem varje dag i vått och torrt. Hur kan man vilja att någon ska sluta med det för att glo på TV istället tillsammans?

Vad jag vill komma fram till egentligen är att jag inte kan förstå de föräldrar som stoppar deras barn från att utveckla såna här relationer med andra. De säger ”Sitt med mamma framför Tv:n i 2 timmar och titta på Gladiatorerna istället för att slösa tid på dataspel”. Vad är det bra för? Pratar ni med varandra? Löser ni problem, konflikter, strategier eller samarbete med varandra? Får ni träffa nya människor från olika länder? Får ni utveckla er reaktions-, koordinations-, kommunikationsförmåga och språk? Jag säger inte att all gaming är bra, det jag säger är att det är så sjukt viktigt att kunna se när det är bra eller när möjligheten finns att det kan bli bra. Jag säger heller inte att man inte ska umgås med sin familj, det är ju väsentligt i livet! Men mamma, välj i så fall aktiviteter ni kan göra tillsammans för att utveckla er relation än att gnälla på att gaming är slöseri med tid. Tv:n verkar vara den nya ”lägerelden” för många vuxna som inte förstår sig på gaming och vad gör dem om inte att slösa tid och glo på värdelös propaganda och saker som varken har betydelse eller ger personlig utveckling.

Så all-in-all, jag är ”avund-frisk” på min man att han har ett så starkt engagemang för sin hobby, att han får så mycket utav det, att han fått såna fantastiska vänner som stöttar honom och på hans tålamod att sitta framför en dator och ta nya utmaningar varje dag, hur läskiga de än verkar. Jag mättar mitt sociala behov genom att träffa vänner face to face, men det funkar inte att göra så varje dag när man är 29 år, har ett heltidsjobb och ett hem man vill komma till. Det kanske blir någon gång i helgen, kanske under veckan… men de! Varje dag alltså! Mitt problem är att jag också vill ha det så, men väljer att vara casual-gamer istället. Jag väljer att ha ett smörgåsbord av aktiviteter och sociala samspel men det kan begränsa mina vänner och mig. Vissa skulle säga att jag har ett ”liv”. Jag skulle vilja påstå att min man spelar för att han vill uppleva flera. Och vem får han dela det med om inte med sin familj som spelar med i olika roller i hans olika liv. Hans mamma förstod tillslut när Thor stod där på vårat bröllop och höll ett otroligt fint tal till oss.

/ Cheyne

Bildkälla: wallpaperscraft.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here