Warcraft 3 reforged - Som förr fast sämre 1
  • Finns till plattform: Microsoft Windows, MacOS
  • Utvecklare: Blizzard Entertainment, Lemon Sky
  • Utgivare: Blizzard Entertainment
  • Genre: Realtidstrategi
  • Släpptes: 5e Juli 2002, 28 Januari 2020
  • Multiplayerstöd: Ja
  • Testat på: Microsoft Windows

Blizzard har fått ta mycket kritik för sitt nysläpp av den gamla klassikern, Warcraft 3. Jag måste erkänna att jag såg fram emot att spela detta även om jag inte hade några förväntningar på att hänföras. Jag gillar nostalgi och har glada minnen från nittiotalets realtidsstrategi, jag vet att Warcraft 3 kom efter nittiotalet men det använde faktiskt samma gamla formel – vilket är okej, det är en bra formel.

Så vad gick fel? Första dagen kunde jag inte starta spelet alls, och då hade jag tydligen tur. Många rapporterade förödande buggar, 3d-modeller som saknades och en massa brutna löften. Några dagar senare hade buggarna lagats men räcker det? Blizzard hade lovat bättre grafik med episka mellanscener som vi fått se smakprover på i diverse trailers men dessa var som bortblåsta. Istället för de dynamiska kameravinklarna står karaktärerna bara på marken och rör sig lite vagt när de pratar med varandra. Visst är upplösningen bättre och vi ser partikeleffekter som inte fanns i originalet men förbättringen är inte i närheten lika stor för att rättfärdiga ett pris på över 300 kronor. Warcraft 3 reforged - Som förr fast sämre 2

Det är inte enbart en mardröm, som jag sa så gillade jag formeln som Warcraft 3 följer, lite avslappnad resurshantering, trevligt byggande och terapeftiskt utforskande. När nostalgin skiner igenom blir det ganska mysigt, och det behöver ju inte se så jättemycket bättre ut. Det är kul att bygga sin by, expandera sin räckvidd och uppgradera sina enheter. Det nya som trean tillförda var att, förutom realtidsstrategin, skulle du också vandra genom en story och styra hjältar med specialkrafter. Det är ju kul med mer story men jag tyckte redan då att det distraherade lite väl mycket från hela konceptet som gjorde Warcraft så mysigt. Men såklart, du kan ju alltid gå in i ett annat spelläge om det bara renodlad strategi du är ute efter.

Warcraft 3 reforged - Som förr fast sämre 3 Hade det här kostat som ett vanligt mobilspel och vi kunde bortse från de tidiga buggarna hade jag inte klagat lika mycket. Det finns faktiskt en hel del mobilspel som försöker återskapa de gamla tidernas spel av just det här slaget och på den fronten skulle Warcraft 3 Reforged vara riktigt konkurrenskraftigt. Det känns mer kreativt än många av mobilvärldens liknande spel. Men för ett PC-spel på 300 kronor borde vi fått mer, i alla fall de där snyggare mellanscenerna. Apropå mellanscenerna så har de förrenderade scenerna inte åldrats väl. Detta är ett typiskt exempel på vad de borde förfinat mer, särkilt då manus och röstskådespeleri också visar sin ålder. Det är ytligt och klyschigt, om något visar det hur långt vi har kommit med produktionsvärdet i spelindustrin. Lite snyggare filmer hade åtminstone fått slutprodukten att bli mer prisvärd och se bättre ut. Warcraft 3 reforged - Som förr fast sämre 4I bästa fall kunde detta blivit en mysig nostalgisk vandring i mina barndomsminnen, som det är nu känns det som resterna av en pizza som stått lite för länge i kylen. Visst går den ner om du är sjuk eller trött och inte orkar laga mat men det går inte att bortse från känslan att det här var mycket bättre förr.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here