Warhammer: Chaosbane - ser lovande ut 1

Spelinformation

  • Finns till plattform: PC, PS 4, Xbox One
  • Utvecklare: EKO Software
  • Utgivare: BigBen Interactive
  • Genre: aRPG
  • Antal spelare: 1 & co-op
  • Släpps: 2019-06-04

 

Inkommande sommar 2019 släpps Warhammer: Chaosbane som för tillfället är under utveckling av EKO Software. Jag har haft chansen att testa spelet under den första av två betatester och min recension baserar sig på det. Spelet är ett aRPG i sann Diablo-anda, men hämtar mycket eget.

Spelet är en fristående del som utspelar sig i Warhammer fantasy världen. Spelaren har chansen att välja en av fyra hjältar som alla har sin egen specialisering. Hjältarna kompletterar varandra, vilket kommer väl till pass då man kan spela co-op med upp till 4 spelare. Vill man spela igenom historien solo är det också en möjlighet.

Warhammer: Chaosbane - ser lovande ut 2

Historien börjar kring en magisk attack mot kejsaren Magnus, som lämnar honom i ett döende tillstånd. Karaktären du spelar blir anklagad för angreppet och en avrättning stundar. I sista minuten blir du räddad av magikern Teklis, för att sedan skickas iväg på varierande uppdrag på jakt efter de skyldiga och ett potentiellt botemedel.

Warhammer: Chaosbane - ser lovande ut 3

Även om det är omöjligt att inte jämföra Chaosbane med Diablo vill jag poängtera att miljöerna och speciellt atmosfären är autentisk Warhammer. Fiender och andra karaktärer känns genuina och som inbiten fan finns det mycket detaljer att gotta ner sig i. Då Warhammer licensen erbjöds var det många spelutvecklare som hoppade på det tåget i hopp om att tjäna pengar. Det här ledde till att många Warhammer spel floppade då de saknade autentiskt material. EKO Software har inte hamnat i samma fälla utan har klarat av att skapa något som känns rätt.

Då spelet fortfarande är under utveckling och saknar en sista finslipning finns det en del saker som kan förbättras. Främst systemet kring ens utrustning och färdigheter som fortfarande känns klumpigt. Även små detaljer som namn på utrustning känns oklart, men då EKO satsat mycket på genuint innehåll antar jag att det här kommer fixas innan juni.

Dialogen i Chaosbane är välgjord och jag vill här rikta en extra eloge till röstskådespelarna, som lyckats skapa ett djup och en autentisk historia.

Warhammer: Chaosbane - ser lovande ut 4

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here