Nu kommer halva internet dra en så djup suck att jordens vindstyrka ökar markant och därefter rulla ögonen så långt baktåt att de ser sen egen hjärnsubstans men hör och häpna: Pirates of Carribean ska få en reboot.

Visst har nyversioner av filmer alltid varit en grej i filmvärlden till och med innan det fanns ljudfilm men det verkar hända oftare och oftare och med mindre tid emellan orginal och nyversion. Spindelmannen fick ju till exempel rebootas för att han skulle kunna dyka upp i MCU knappt ett år efter senaste filmen med Andrew Garfield.

Bild från TV.nu
Bild från TV.nu

Jag vet att väldigt många av oss är trötta på alla reboots men just här är jag faktiskt ganska positivt inställd. Jag gillar hela grejen med Pirates-filmerna men det är bara den första filmen jag faktiskt tycker är bra. Nästkommande två har ändå underhållningsvärde men nästa två filmer gjorde mig bara besviken. Alla uppföljare visade tydligt att de inte hade väntat sig att det skulle bli ett franchise av det hela och varje ny film försökte desperat överträffa den förra med coola monstruösa vidunder, det ena löjligare än det andra, desutom försökte de retroaktivt plantera frön för varje ny grej i karaktärernas förflutna men det var bara pinsamt uppenbara efterkonstruktioner och karaktärerna fick ingen kontinuitet eller vettig utveckling. Allt blev bara löjligare och löjligare och det är faktiskt jobbigt att se en trött Jack Sparrow spotta ur sig one-liners inte ens han själv tycker är roliga.

Nu har dock Disney lärt sig ett och annat genom arbetet med sina Marvelfilmer, vad du än tycker om trikå-brigadens strapatser måste vi ge dem en eloge för att de faktiskt lyckats lägga en avancerad plan för många paralella filmer och få en naturlig följd i en historia som är större än summan än sina delar. Kan de börja om historien om Pirates of the Carribean med vetskapen om att det kommer bli en serie och faktiskt planera flera filmer framåt – då känner jag att de kanske kan få till den där känslan jag saknar i den nuvarande serien. Så sluta hata, ge det en chans!

Det är fortfarande Jerry Bruckheimer som producerar men det är oklart om Johnny Depp kommer dyka upp som Jack Sparrow igen. Det ryktas också om att en Pirates of the Carribean 6 är under produktion men det kan faktiskt vara en och samma sak.

Tycker du jag pratar strunt och tänker vägra alla reboots? Så passande, du slåss som en ko.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here