Zachary Levi in Shazam! (2019)

  • Film: Shazam!
  • Regissör: David Sandberg
  • Huvudroll: Zachary Levi, Asher Angel
  • Genre: Action, Adventure, Fantasy
  • Längd: 2 timmar 12 minuter
  • Premiär: 3 April 2019

 

Shazam! är den svenske David Sandbergs fantastiska verk. Det tar inte lång tid innan man blivit charmad av filmens humor, vilket är filmens fundament, för den här superhjälte-filmen är inte som de Marvel och DC filmer vi är vana vid. Shazam! är mycket mer avskalad och genuin i sitt uttryck!

SHAZAM! - Ett underbart familje äventyr! 1Shazam! handlar om 14-årige Billy som flyttar in hos en ny fosterfamilj och under samma vända väljs ut som förkämpe att besegra den onde Dr. Thaddeus Sivana som är besatt av demoner, de sju dödliga synderna.  Billy får tillgång till urgammal magi som förvandlar honom till en biffig vuxen man med superkrafter när han ropar “Shazam!”. Med sin sidekick Freddy får vi se Billy (Eller som Freddy kallar honom, Captain Sparklefingers) utforska sina superkrafter.

SHAZAM! - Ett underbart familje äventyr! 2Shazam! är ett familjeäventyr med mycket humor och värme. Filmen är helt olik de filmer vi sett tidigare i superhjälte genren. Här har man inte satsat på massiva datoranimerade miljöer eller detaljerade fighting-sekvenser. Inget överdrivet användande av slow motion eller explosioner. Nej nej, i den här superhjälte rullen får vi det där djupet vi önskar att alla karaktärer hade i DC och Marvel’s filmer. Vi får ett nytt och annorlunda perspektiv på hur en superhjältesaga kan gå till, vilket är mycket uppskattat. för jag tror att vi alla är rätt trötta på Marvels grötiga tidslinje och DCs allmänt kassa standard; bortsett från Wonder Woman och Aquaman.

SHAZAM! - Ett underbart familje äventyr! 3

Filmen är en bra introduktion för alla dom som inte är nergrottade i serietidningsvärlden eller är för unga för att se filmer som Avengers. Shazam! är först och främst en klockren komedi som vem som helst kan se utan att bli förvirrad över handlingen. Men även de som är insatta och fans av superhjälte genren kommer få ta del av en hel del name drops eftersom det trots allt är samma universum som våra gamla godingar Batman och Superman existerar i.

Men filmens riktiga superkraft är humorn, den är klockren och modern! David Sandberg har verkligen lyckats här. Hela filmen har en självdistans som gör att de kan driva med genren som de ändå tillhör på ett skönt sätt.

SHAZAM! - Ett underbart familje äventyr! 4

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here