Afterparty
(?)

Oxenfree har varit ett av mina favoritspel sedan det släpptes 2016. När Night School Studio berättade att de hade ett nytt spel på gång var jag en av dem som hoppade upp och ner i extas.

Afterparty handlar om de två kompisarna Milo och Lola som har hamnat i Helvetet efter att ha dött. För att ta sig därifrån och återfå sina gamla liv måste de vinna över Satan i en dryckestävling.

I Afterparty kommer vi få utforska Underjorden och dess hemligheter och ta reda på varför just vi har hamnat i Helvetet.

Oxenfree var en unik och fängslande spelupplevelse och jag hoppas innerligt att Afterparty kommer att bjuda på en lika bra upplevelse som Oxenfree.

Crossing Souls
(PC, Playstation 4)

Året är 1986 och vi befinner oss i storstaden Kalifornien. Vi spelar de fem karaktärerna: Chris, Matt, Charlie, Big Joey och Kevin, som en dag upptäcker en mystisk rosa sten som tillåter de att resa mellan två verkligheter. Den helt vanliga sommaren förvandlas till deras livs största äventyr någonsin.

Alla karaktärer besitter sina egna unika färdigheter och stridsstilar. Genom spelets gång låser vi upp nya föremål och färdigheter som kommer att hjälpa oss i det här pixliga äventyret när vi ska strida mot starka bossar och lösa svåra pussel.

Griftlands
(PC)

Under förra årets E3 presenterade Klei Entertainment, skaparna bakom Don’t Starve och Invisible Inc, sitt kommande spel som heter Griftlands.

Griftlands är ett rollspel med inslag av sci-fi och har en unik estetik med färgglada nyanser. I spelet kontrollerar vi en grupp med legosoldater som har olika uppdrag som de måste utföra. I Griftlands universumet är allt förhandlingsbart: pengar, lojalitet och även moral och världen vi befinner oss i kommer att förändras utifrån de beslut vi tar i spelet.

Striderna i Griftlands har ett turbaserat system som fokuserar mer på att övermanna sina fiender istället för att kallblodigt döda dem.

Mineko’s Night Market
(PC)

Det bästa sättet att beskriva Mineko’s Night Market är beskriva det som en blandning av Stardew Valley och Harvest Moon med katter. En massa katter.

Spelet går ut på att samla olika resurser och sedan sälja dem samtidigt som man utforskar staden och dess hemligheter.

Mosaic
(?)

Mosaic är Krillbite Studios nya mysterium som vi fortfarande inte vet så mycket om, men kort och gott kommer det att handla om isolering och att vara en del av något stort som man inte känner någon samhörighet med, men mitt i vår huvudkaraktärs gråa vardag händer det något mystiskt som vänder tillvaron upp och ner och ingenting blir sig likt.

Ooblets
(PC, Xbox One)

Spel som går ut på att samla olika resurser och strida med söta figurer verkar vara ett vinnande koncept. Ooblets har anammat samma grej.

Vi skapar vår egna karaktär och flyttar in i en pastellig drömlik värld full med ooblets. Dessa små figurer kommer i olika färger och former och är våra kompanjoner i den här färgglada upplevelsen.

The Last Night
(PC, Xbox One)

I The Last Night spelar vi som karaktären Charlie i en futuristisk, cyberpunkig värld där maskiner har överträffat mänskligheten och blivit bättre på alla sätt.

Charlie känner inte längre någon glädje eller samhörighet för den värld han lever i och allt verkar meningslöst, men plötsligt träffas han av en möjlighet som kan förändra allt.

Kommer han att ta chansen och vad för följder kommer det att få?

Trüberbrook
(Nintendo Switch, PC, Playstation 4, Xbox One)

Trüberbrook är ett kommande mystiskt äventyrsspel som påminner om en nostalgisk blandning mellan Twin Peaks och The X-Files.

Vi tar oss an rollen som den unga fysikern Tannhauser som av någon anledning hamnat vid ett gammalt spa, Trüberbrook, som ligger vid utsidan av västra Tyskland. Det är något som inte stämmer och det är upp till oss att ta reda på vad det är som försiggår runt om i Trüberbrook.

Vampyr
(PC, Playstation 4, Xbox One)

Vi befinner oss i London år 1918 och den spanska influensan härjar fritt och skördar offer efter offer. Som den nyblivne vampyren Dr. Jonathan Reid ställs vi inför tuffa livsavgörande val som inte bara kommer att påverka hela staden utan också spelets gång. Som doktor vill vi rädda Londons befolkning från den hemska influensan, men nu som vampyr måste vi stilla vår hunger. Vilka val vi än tar så kommer det att få oanade följder.

Kommer vi att följa vår plikt som doktor eller kommer vi att anamma vår nya blodtörstiga livsstil?

Where the Water Tastes Like Wine
(PC)

Where the Water Tastes Like Wine är en folksaga och ser ut att bli en magisk upplevelse med sina handgjorda illustrationer. I spelet kommer vi få resa genom USA och ta del av olika karaktärers berättelser och livsöden.

 

2 KOMMENTARER

  1. Hade varit bra om det framgick mer tydligt vilka format de olika spelen kommer släppas till. TLN ser intressant ut!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here