Förra veckan visade Apple upp sina nya produkter under Apple Event September 2018. Precis som förgående år visade företaget upp dina nya telefoner och liknande teknologiska produkter. Bland de nya produkterna visade Apple även nya spel till smartphones. Många utav spelen var karaktäristiska för AR Gaming.

Vad är då AR Gaming?
AR står Det pratades spel på Apple Event September 1för Augmented Reality så alltihopa är alltså en förkortning för Augmented Reality Gaming. Detta innebär att spelen utnyttjar spelarens realtid och miljö för att forma spelen, till skillnad från Virtual Reality som ofta bygger en ny virtuell miljö åt spelaren.
Eftersom spelen ofta formas av spelarens miljö spelas de ofta utomhus på bärbara spelplatformar som smartphones eller Nintendo 3ds. 

Relaterad bild

Ett av de mest populära AR spelen är Pokemon Go. Spelet utnyttjar både kamera, GPS, realtid och miljö för att spelaren ska kunna uppleva spelet in sin egen verklighet.

Den nya iPhonen använder sig av en GPU som kallas Bionic A12. Telefonen är även utrusta med ARKit2, vilket bland annat stärker kameras förmåga att upptäcka objekt. Bionic A12 kan även utnyttjas av spel utan AR karaktär.

Ett av spelen som visades upp under eventet var Elder Scrolls Blades som vi först fick höra om på E3-mässan tidigare i år.

Det pratades spel på Apple Event September 2

De som spelar spel på smartphones har mycket att se fram emot då Bethesda snart kommer att släppa nästa spel i Elder Scrolls serien. Spel på smartphones blir mer och mer populärt och den digitala butiken fylls snabbt med nya spännande titlar. För dig om älskar gaming men inte van vid att spela på smartphones rekommenderar vi starkt att testa på. Det finns gott om spel i app-butiken, både för nostalgiska äventyr och nya upplevelser!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here