Vågar vi hoppas? Efter att Konami totalt skrotade Hideo Kojimas extremt hypade Silent Hills för fem år sedan är det väl inte konstigt att folk blir misstänksamma och inte vågar hoppas ordentligt när dessa rykten började cirkulera. Men kanske ligger det någon sanning i dem? 

Enligt källor till sidan Rely on Horror, som de själva benämner som pålitliga, ska två nya spel inom Silent Hill-serien vara på väg.
Det första spelet ska vara en ”soft reboot” av Silent Hill och är just nu under utveckling. En trio av veteraner inom Silent Hill sägs leda detta projekt; Masahiro Ito (karaktärsdesigner för de fyra första spelen i serien), Keiichiro Toyama (reigssör och manusförfattare till det allra första Silent Hill från 1999) och Akira Yamaoka (kompositör för större delen av seriens alla spel).
Delvis utvecklas detta spelet av Sonys Japanstudio, SIE Japan Studio, som möjligtvis inkluderar folk från en division till Japan Studio, Project Siren. De har gjort sig kända för Siren– och Gravity Rush-serierna.

Så till det andra spelet som ryktas vara på gång. Håll i hatten, det ser ut att vara ett försök att återskapa Silent Hills. Enligt Rely on Horrors källor jobbar Sony på att lappa ihop relationen mellan Kojima Productions och Konami för att försöka få till en återuppståndelse av Silent Hills, eftersom även fem år efter dess tragiska öde är efterfrågan från fansen stor. Blir detta av så sägs Kojima få helt fria tyglar med full kreativ frihet, och att det kommer bli ett mer berättardrivet fokus i still med spel från Telltale Games och Supermassive Games.
Det ska också understrykas att detta nybyggda Silent Hills är inte en klar deal ännu, och sägs bara vara i diskussionsstadiet för tillfället.

Som sagt, bara rykten ännu så som vanligt ta det hela med en nypa salt tills vi får någon officiell information. Men vad tror ni? Vågar vi hoppas? Ligger det någon sanning i de här ryktena?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here