Under helgens Blizzcon presenterade Blizzard nästa spel i Diablo serien. Diablo Immortal, ett mobilt multiplayer online-actionspel för Android och iOS-enheter. För första gången kommer Diablo-spelare att kunna gå upp till kamp från sina telefoner.

Samma klasser som tidigare kommer att finnas tillgängliga i Diablo Immortal: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer och Wizard. Diablo Immortal är utformad för att vara en levande, spännande och ständigt utvecklande upplevelse. Därför kommer Blizzard regelbundet att introducera nya storylines, nya karaktärer, ny loot och helt nya utmaningar som man kan göra tillsammans med sina vänner eller på egen hand.

I vildmarken, Sanctuary, kommer spelare att påbörja spännande expeditioner och få träffa andra demonjägare, som de kan teama upp sig med. Spelarna kommer att kunna utforska välkända miljöer men även oupptäckta hörn av Sanctuary.

”Med sin otroliga passion för Diablo och beprövad mobil expertis har utvecklingslaget skapat ett extremt lyhört och otroligt vackert mobilspel, och vi kan inte vänta på att spelare får händerna på det.” 

J. Allen Brack, VD för Blizzard

Diablo Immortal är ett samarbete mellan Blizzard Entertainment och NetEase Games, där parterna tar seriens mörka gotiska fantasivärld och stoppar den i fickan. Blizzard och NetEase har haft ett långvarigt samarbete redan i Kina så en ny kollaboration var nästan att vänta. NetEase Games har utvecklat många framgångsrika mobilspel, bland annat Westward Journey, Endless of God och Crusader of Light.

Efter uttalandet om samarbetet på Blizzcon riktades en hel del kritik mot de båda parterna där fans menade att Diablo Immortal bara är en reskin på ett av NetEase’s tidigare mobilspel. Blizzard har försäkrat fansen om att så inte är fallet, men bara tiden kan utvisa vem som har rätt. Ett officiellt lanseringsdatum är ännu att vänta.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here