En av nyheterna från Blizzcon var Heartstones nya expansion som kommer att komma ut om drygt en månad, den 4 december 2018. Ben Thompson, som är huvudartist för spelet, var väldigt ivrig då han tillkännagav detaljerna kring den tionde utökningen.

Trollstammarna i Azeroth har en gång under varje generation samlats i arenan i Gurubashi för att ta del av gladiatorspelen där man utser den ultimata trollmästaren. Uppfylld av kraften från sina Loas strider nio hjältar tillsammans med ett team av gladiatorer om ära och berömmelse.

Rastakhan´s Rumble, som den nya expansionen heter kommer bestå av 135 nya brutala kort. För första gången överlappar berättelsen mellan World of Warcraft och Heartstone varandra på ett djupare plan och spelaren får en större inblick av vad som försiggår bakom kulisserna i realtid. En av huvudberättelserna i Battle for Azeroth har varit introduktionen om Loas. Det spåret går nu vidare in i Heartstone då varje ny klass får tilldelat sin egen Loa:

  • Druids får Wardruid Loti, Champion of Gonk’s Raptor
  • Hunters får Zul’jin, Champion of Halazzi’s Lynxs
  • Mages får Malacrass, Champion of Jan’alai’s Dragonhawks
  • Paladins får High Priest Thekal, Champion of Shirvallah’s Tigers
  • Priests får Princess Talanji, Chamapion of Bwonsamdi’s Zombies
  • Shamans får Zentimo, Champion of Krag’wa’s Frogs
  • Rogues får Chaptain Hooktusk, Champion of Gral’s Sharks
  • Warlocks får High Priestess Jeklik, Champion of Hir’eek’s Bats
  • Warriors får War Master Voone, Champion of Akali’s Rhinos.
Även en ny spelplan introduceras.

Kortens värde och mekaniker är på en helt ny nivå än tidigare berättar Thompson, bland annat kommer den nya förmågan Overkill introduceras. Overkill triggar igång, förutom stor skada, efterdyningar som påverkar andra kort på spelplanen. Korten är meningen att ta striderna till en ny nivå av förstörelse och det gäller att hålla nerverna i styr när man ger sig in i matcherna.

Förutom massförstörelse intoduceras även spirits i den nya kortleken. Spirits är varelser som kommer insmygande i stiderna, vilket betyder att de kommer ut på spelplanen med stealth. Varje klass är tilldelad ett sådant kort. Även fans från läktaren i arenan kan hoppa in i striderna och då det här sker framkallar de nya 1/1 pirater.

Rastakhan´s Rumble går redan nu att förhandsbeställa där man har två olika valmöjligheter. Det billigare alternativet, för 19.90€, ger 17 kortpackar medan den dyrare versionen, för 49.99€, ger 50 kortpackar och självaste kung Rastakhan som alternativ shaman hjälte. Som det verkar nu är kung Rastakhan endast tillgänglig om man gör köpet som förhandsbeställning.

Sist vill jag komma med ett personligt önskemål. Snälla Blizzard, publicera den här låten (se klipp) på Spotify. GENIALISKT!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here