Det kritikerrosade AAA Indie-spelet Hellblade: Senua’s Sacrifice, stod på många spelrecensenters topplista förra året. Det fick lovord från bl.a. Gamespot i deras recension av spelet för deras hantering av det känsliga temat psykisk sjukdom och välgjorda speldesign.

Spelet utvecklades av Ninja Theory och släpptes ursprungligen exklusivt till PS4 år 2017. Med succén lanserades spelet bara ett år senare till Xbox one år 2018 och portades även till Oculus Rift och HTC Vive.

Nu har 505 Games annonserat att Hellblade ska få en fysisk utgåva den 4:e December till Xbox One och PS4. En perfekt julklapp till den som har haft spelet på önskelistan ett tag.

Hellblade: Senua’s Sacrifice, är ett dark fantasy action-adventure spel inspirerad av både nordisk och keltisk mytologi. Spelets huvudkaraktär, Senua, är en piktisk krigare som måste ta sig till Helheim för att rädda hennes döda älskares själ från gudinnan Hela. På vägen dit måste Senua besegra övernaturliga fiender, men även sina inre fiender.

Senua hör inre röster som grälar varandra och tynger henne med tvivel om hennes uppdrag. Genom det binaurala ljuddesignen, kan spelare (med hörlurar för bästa effekt) uppleva hur det är att leva med inre röster. För att försäkra att framställningen av hennes tillstånd ska representeras med respekt, har utvecklarna på Ninja Theory samarbetat med neuroforskare, psykiatriska specialister och personer som lider av psykisk ohälsa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here