Det börjar närma sig lanseringsdatumet för Kingdom Hearts 3, ett mycket efterlängtat spel bland fans som har väntat över 10 år på en ny huvudtitel i spelserien. Nu på twitter har det officiella twitterkontot för Kingdom Hearts gått ut med att uppdateringar för spelet har redan schemalagts samma dag som spelet lanseras. En av uppdateringarna är en epilog, som går bara att låsa upp dagen efter lanseringen.

Schemat för uppdateringarna ser följande ut:

  • Den 29:e Januari kommer en uppdatering vara tillgänglig som fixar buggar och lägga till ett videoarkiv som summerar hela spelseriens berättelse upp till Kingdom Hearts 3.
  • Den 30:e Januari kommer epilogen för spelet vara tillgänglig att laddas ned som en uppdatering. Dock måste spelaren ha klarat hela spelet och sett slutet för att kunna se epilog-videon.
  • Den 31:e Januari Släpps en hemlig video som en uppdatering. Spelare måste också ha klarat hela spelet för att kunna spela upp den hemliga videon. Kriteriet kommer att variera beroende på den satta svårighetsgraden.

Sammanfattningsvis betyder det att epilogen och den hemliga filmen kommer inte vara tillgänglig i spelet, utan måste laddas ned som en uppdatering dagen efter lanseringen.

Square Enix har förklarat på twitter att detta val berodde på att de ville förhindra minsta läckning av spoilers. De menar att det kommer vara en förhöjd känsla för spelare att avsluta spelet och få extra material som tack för att de har klarat spelet. Detta har alltså varit planerat sedan länge i förväg och är inte på grund av för knapp utvecklingstid.

Även om Square Enix gör allt för att första intrycket av spelet ska vara så opåverkad som möjligt, började problemet med läckor av spelet redan i December, när versioner av spelet läcktes ut på internet.

Om fansen vill få en autentisk upplevelse av spelet utan att bli överhuvudtaget spoilad, behöver de alltså spela klart hela spelet utan någon som helst kontakt med internet, ladda ned uppdateringarna därefter och få epilogen plus den hemliga videon som en guldstjärna för att de har varit tålmodiga på den långa väntan på Kingdom Hearts 3.

Det kanske är lite mycket att kräva i en värld där det inte tar lång tid innan hela internet avslöjar slutet på ett spel. Samtidigt ska man inte underskatta dedikerade fans vilja att gå för att få en så autentisk upplevelse som möjligt. Youtubaren och Streamern SuperButterBuns som är ett stort fan av Kingdom Hearts-serien, har bl.a. gått ut med att hon kommer att stänga av all kontakt med internet för att klara av spelet.

Det är två veckor kvar tills spelet lanseras och efter en sjö av trailers är förväntan mycket hög. Vi får se om uppdateringarna som kommer i efterhand  går som planerat enligt Square Enix’s vägnar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here