Drottning Marianna har blivit arresterad för förräderi och ingen är mer förtvivlad än hennes egen dotter,  prinsessan Annette. Du, en hemlig beundrare, tänker ta ta tillfället i akt och förklara din kärlek till Annette, nu när hon behöver tröst. Oturligt nog har hon låst in sig själv i palatsets högsta torn och enda sättet att få in ditt kärleksbrev är att lita på att någon i slottet kan ge det till prinsessan. Men rykten sprids snabbt och snart vill alla i palatset få reda på vem denna hemliga beundrare kan vara. Du får bråttom att övertyga någon som står prinsessan nära om att förmedla ditt brev till din käresta. Du får inte bli avslöjad!

Love Letter 1

Love Letter
Antal spelare: 2 – 4
Speltid: 20-30 min
Utgivningsår: 2012
Designer: Seiji Kanai
Svårighetsgrad: Busenkelt
Pris: ca 100 kr

Spelet kommer med endast 16 kort med åtta olika karaktärer och ja, det är allt, mer än så behövs inte. Du har endast ett kort på hand och när du drar ett nytt kort måste välja mellan att behålla det nya och det gamla. Det är allt. Du är dock inte ensam om din kärlek till prinsessan, dina motspelare försöker hinna före och sabotera för dig. Varje kort har olika effekt, du kan t.ex. spionera på motståndera eller tvinga dem att ge upp ett kort de vill behålla. Det gäller att manövrera ut motspelarna, eller tvärtom, försvara dig mot deras försök att kasta dig ur spelet. Den med högsta kortet på hand när rundan är över får sitt brev till prinsessan. Den som lyckats leverera flest brev efter fem rundor vinner prinsessans kärlek.

Love Letter 2

Love Letter är en favorit när det kommer till snabba och (mycket) lättspelade spel. Det innehåller lika stora delar bluff, tur och taktik. Dessutom kommer spelet i en fin liten tygpåse vilket gör det perfekt att ta med sig (det finns versioner som kommer i en kartong också). Jag är egentligen inte ett jättestort fan av spel där man kan åka ut, tycker man ska få vara med hela spelet ut, men eftersom en runda endast tar några minuter behöver man inte vänta länge innan man är med i kärleksintrigerna igen.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here