Paul G. Allen, en av Microsofts grundare, har avlidit. Han blev 65 år gammal.

Det var under måndagen som den 65-årige entreprenören avled till följd av lymfkörtelcancer. Han behandlades redan 2009 för Non-Hodgkins lymfom, men tidigare under oktober meddelade han att sjukdomen kommit tillbaka, skriver The Guardian.

Hans familj har gjort följande uttalande efter hans bortgång:

”Min bror var en enastående individ på alla nivåer. Medan de flesta kände Paul Allen som en teknologiexpert och människovän, var han för oss en mycket älskad bror och farbror, och en exceptionell vän.

Pauls familj och vänner välsignades med att få uppleva hans kvickhet, värme, generositet och djupa omsorg. Trots alla måsten på hans schema fanns det alltid tid för familj och vänner. I denna tid av saknad och sorg för oss – och så många andra – är vi djupt tacksamma för omsorg och omtanke han visade varje dag.”

Utöver att vara en av grundarna bakom teknikjätten Microsoft – vars namn det var han som myntade – startade Paul Allen även olika institut för studier och utveckling av bland annat neurovetenskap, artificiell intelligens och cellforskning. Han grundade även företaget Vulcan.

Han ägde dessutom det amerikansk fotbollslaget Seattle Seahawks och den amerikanska basketorganisationen Portland Trail Blazers.

Bilden föreställer Paul G Allen. Han står med armarna i kors, klädd i glasögon och en blå kaval med en ljusblå skjorta under.
Bild: Vulcan/Pressbild

MER LÄSNING:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here