Persona 5 slår till igen med två nya spel!

0
78

Atlus har nyligen släppt trailers för två kommande spel i Persona 5-franchisen. Den ena är Persona 5: Royal, en ny utgåva av Persona 5 med nytt innehåll som kommer till ps4. Den andra är Persona 5 Scramble: The Phantom Strikes, ett action RPG som kommer till både ps4 och Switch.

När det kommer till nytt innehåll till ett spel som redan har släppts, är det numera vanligt att man antingen kan få tillgång till uppdateringen gratis genom en fri uppdateringsfil, eller köpa och ladda ned det som en DLC. Istället för uppdateringsfil eller DLC, släpper Atlus en helt ny, omgjord utgåva. Detta har Atlus tidigare gjort med speltitlar som Persona 4: Golden, Persona 3 FES m.m.

Vad för nytt innehåll kan fansen förvänta sig i Persona 5: Royal? Det är allt från nya karaktärer, platser, spelfunktioner, karaktärsporträtt, animation och mycket mera.

Persona 5 Royal Introducerar nya karaktärer som spelaren kan bli vän med. Den ena är Syv-konsulenten Takuto Maruki och den andra är en mystisk, blåögd pojke. Dessutom, träder en ny protagonist och fantomtjuv i rampljuset; Kasumi Yoshizawa. Enligt den officiella, japanska hemsidan för spelet,är Kasumi en utmärkt gymnast och student som började studera på Shujin Academy samtidigt som Joker. Förutom nya karaktärer kommer även ett nytt spel-event som involverar tvillingarna Caroline och Justine finnas med.

Utöver nya karaktärer kommer spelaren kunna utforska nya områden som Kichijoji, ett akvarium där man kan gå på dejt, ett crepês-café och en bar där fantomtjuvarna kan på sin fritid spela dart och biljard. Fantomtjuvarna kommer dessutom kunna skicka selfies till varandra i spelets SMS-funktion. Fienderna och bossfights kommer också få en ny touch.

Vad kan då förväntas av Persona 5 Scramble: The Phantom Strikes? Till en början spekulerades det att spelet skulle vara en Persona 5-port till Switch, men det visade sig vara helt fel. Istället avslöjade Atlus på deras hemsida att det är ett helt nytt Action RPG-spel skapad av Dynasty Warriors-utvecklarna Omega Force. Spelet kommer att släppas till både Nintendo Switch och PS4.

Medan persona 5: Royal har ett satt utgivningsdatum i japan den 31:e Oktober 2019, och kommer släppas någon gång år 2020 till andra länder, har Persona 5 Scramble inget satt utgivningsdatum ännu. Oavsätt om datumen är satte eller ej, kan fansen glädja sig över mer Persona 5-spel.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here