En vecka har gått sedan Kingdom Hearts 3 äntligen nådde hyllorna i spelbutikerna. Den långa väntan är äntligen över för fansen som har väntat i över ett årtionde på nästa huvudspel i Disney och Final Fantasy hybriden Kingdom Hearts. På så kort tid har spelet lyckats att sälja mer än 5 miljoner kopior – både fysiska och digitala.

Att spelet hade otroligt höga förväntningar är det ingen tvekan om. Säljsiffrorna visar fansens passion och ivrighet att få äntligen lägga beslag på en ursprunglig utgåva av Kingdom Hearts 3.

På en vecka såldes 5 miljoner kopior, och då uteslutes de antal kopior som såldes mellan kund till kund. Detta är den mest snabbsålda spelet i hela spelserien någonsin.

Med tanke på hur mycket arbete som har lagts ned under ett årtioende med sidospel vars syfte var att sätta upp handlingen för Kingdom Hearts 3 och att det blev en sådan succé, borde Square Enix kunna ta ett djupt andetag och känna att det var värt det.

Spelserien gjorde debut i 2001 med första spelet Kingdom Hearts och introducerade gamers till en crossover universum där klassiska Disney filmer möter Final Fantasy. Spelaren tar rollen som Sora, en ung pojke som är utvald som keyblade wielder. Tillsammans med Kalle Anka och Långben besöker de Disney världar, bekämpar heartless och försöker stoppa Disneyskurkar och Xehanort från att omsluta universum i mörker.

Kingdom Hearts 3 släpptes 29:e Januari 2019 och finns tillgängligt att spela på både Playstation 4 och Xbox One.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here