Sony Interactive Entertainment har nu presenterat sin första stationära konsol i miniformat. Konsolen kommer att släppas i Japan, Nordamerika och Europa den 3 December.

Konsolens design liknar den Playstation som först släpptes i Japan den 3 December 1994. Den ser alltså likadan ut fast i mindre format. Den släpps med 20 förinstallerade spel och kommer att kunna anslutas till skärmar via HDMI. Rekommenderat pris för konsolen är €99,99 (ca. 1034kr) men kan variera. HDMI-kabel inkluderas i paketet men för att kunna spela måste du innehava en strömkabel som inte ingår i paketet. 

PlayStation®Classic

Produktnamn PlayStation®Classic
Produktkod Europa: SCPH-1000R
Lanseringsdatum 3 december 2018
Innehåll 1 PlayStation®Classic 2 handkontroller 1 HDMI™-kabel1 USB-kabel*4

Tryckt material

Upphovsrätt ©Sony Interactive Entertainment Inc. Med ensamrätt. Utformning och specifikationer kan ändras utan förvarning.

Specifikationer

Produktnamn PlayStation®Classic
Produktkod SCPH-1000R-serien
Videosignal 720p, 480p
Ljudutsignal Linjär PCM
Ingång/utgång HDMI™-utdataport USB-port (Micro-B)*4 2 handkontrollsportar
Effekt 5 V likström/1,0 A
Maximal nominell effekt 5 W
Yttermått Ca 149 x 33 x 105 mm (bredd x höjd x djup) (exklusive handkontroller)
Vikt Konsol ca 170 g Handkontroll ca 140 g
Driftstemperatur 5–35 °C

 

Utformning och specifikationer kan ändras utan förvarning.
*1 Utseendet på produktkartongen skiljer sig beroende på vilken region produkten säljs i.

*2 Medföljande speltitlar kan skilja sig beroende på i vilken region produkten säljs.

*3 Speltitlar kan inte läggas till genom nedladdning eller på annat sätt. Tillbehör till PlayStation®, till exempel minneskort, går inte att använda med PlayStation®Classic.

*4 En kommersiellt tillgänglig USB AC-adapter (säljs separat) krävs för att konsolen ska kunna användas. Använd en AC-adapter med stöd för 5 V, 1,0 A USB (typ A). Det finns dock ingen garanti för att alla AC-adaptrar är kompatibla med konsolen.

Sony Interactive Entertainment (SIE) är världsledande inom interaktiv och digital underhållning och ansvarar för varumärket PlayStation® och tillhörande produkter och tjänster. PlayStation har stått för innovation på spelmarknaden ända sedan den allra första PlayStation-konsolen lanserades i Japan 1994. Bland produkterna och tjänsterna i PlayStation-familjen ingår PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue samt alla populära PlayStation-spel från SIE Worldwide Studios. SIE har huvudkontor i San Mateo, Kalifornien och är ett helägt dotterbolag till Sony Corporation med globala funktioner i Kalifornien, London och Tokyo.

”PlayStation” och ”△○×□” är registrerade varumärken som tillhör Sony Interactive Entertainment Inc. ”SONY” är ett varumärke som tillhör Sony Corporation. Begreppen HDMI och HDMI High-Definition Multimedia Interface samt HDMI-logotypen är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör HDMI Licensing Administrator, Inc.i USA och andra länder. Alla övriga varumärken tillhör sina respektive ägare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here