En sak som länge varit en del av Pokémon-spel är möjligheten att kunna slåss mot andra tränare online, och i början av nästa år kommer det äntligen även till Pokémon Go.

Det går ju faktiskt redan att slåss mot andra spelare i Pokémon Go, såkallade Trainer Battles har funnits i spelet sedan snart ett år tillbaka, men är i nuläget ganska begränsat. Du kan bara utmana andra spelare som är i din närhet, antingen via din vänlista eller genom att skanna motståndarens QR-kod.
Det är möjligt att slåss mot andra spelare som inte är nära dig, men då krävs det att ni har uppnått ”Ultra” eller ”Best” i er vänskapsnivå, vilket tar en del tid och arbete.

Men snart så! I början av 2020 planerar Niantic att skjutsa ut uppdateringen som möjliggör online battles. Funktionen kommer att kallas Go Battle League och spelare från hela världen kommer att kunna möta varandra i strider genom ett matchmaking-system.

Niantic avslöjade inte så mycket detaljer kring Go Battle League, men de berättade att det kommer uppmuntra spelare att ge sig ut i världen och upptäcka tillsammans med Pokémon.
I ett inlägg på spelets hemsida skrivs det att genom att gå kommer spelare kunna få inträde till Go Battle League, kanske det innebär ett liknande system som äggkläckningen har? Det återstår att se, men mer detaljer utlovas i en kommande Dev Insights-video

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here