Sedan Telltale Games lagde ned en majoritet av bolaget och sparkade nästan all sin personal, fanns det en oro bland fansen om att finalsäsongen för The Walking Dead skulle avbrytas utan ett att få ett ordentligt slut.

Fansen kan nu pusta ut. Skybound Games annonserade nu helgen på både Twitter och på New York Comic-con att de kommer ta över utvecklingen och publiceringen av The Walking Dead’s finalsäsong.

I en överenskommelse med Telltale Games, kommer Skybound games att samarbeta med Telltale Games ursprungliga utvecklingsteam. Detta för att det ska kännas som att det är dem som har verkligen avslutat The Walking Dead-spelet.

Robert Kirkman, skapare av The Walking dead-serien, har tidigare uttryck om hur viktigt det är för dem att kunna berätta Clementine’s berättelse och ge det ett värdigt slut. På New York Comic-con sa Kirkman:

“We can’t lose Andrew Lincoln and Clementine in the same year.”

Även om det nu finns hopp om The Walking Dead’s framtid, är inte allting helt fastställt ännu. Skybound Games interna utvecklare har själva aldrig utvecklat något av deras tidigare publicerade spel. Det är bara för fansen att hålla tummarna för Skybound games och vad som är kvar av Telltale Games att de kan ge The Walking Dead slutet som det förtjänar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here