Spel året 2018 - Innehåller spår av negativa omdömen! 1

Året som gått!

Ännu ett spel år har gått. Under 2018 har det hänt både de ena och andra. Spel som släppts obemärkt, utvecklare och studios som lagts ner och andra har blivit uppköpta. Overwatch har blivit E-Sport. 2018 har generellt sätt varit ett ganska segt år. Det har varit mycket tråkigt och dåligt som hänt i kombination med få riktigt bra spelsläpp.

Nedan bjuder vi på en liten lista över spel och händelser från året som gått. Kanske mer negativt än positivt men det är lite så spelåret 2018 också varit, Enjoy!


Årets spel: Delad första plats!
Red Dead Redemtion & God of War! Japp det blir en delad första plats. Men vilka som delar första platsen råder det inga som helst tvivel kring! De två höjdpunkterna i år onekligen varit Red Dead och God of War, två helt fantastiska spel

Årets flopp: Fallout 76
Om du har missat årets flopp Fallout 76 måste du ha bott under en sten, haha! För det krävs talang för att ha undvikt Fansens massiva missnöje över senaste Fallout spelet. Med risk för att skriva en uppsats så gör jag en lång historia kort, med ett citat från Angry Joe, -”Bethesta, you fucked it up!”
You Tube – Angry Joe’s spel recension

Årets mest underskattade spel: Vampyr
Det här spelet har gått lite under radarn. Spelet kommer från Dontnod, utvecklarna till Life is strange. Det här spelet är som en blandning mellan Mass Effect och Dark Souls combat. Spelet är riktigt bra och har blivit totalt underskattat. Det ända negativa egentligen är att spelet hade behövt ett halvår till i ugnen. Utvecklarna hade kunnat riktigt polera och fixa de buggar som finns med lite mer tid. Men det är ett riktigt bra spel, så kan du stå ut med lite buggar och knasigheter så är det super värt att ta sig an Londons undervärld av vampyrer.

Årets fail: Overkills Walking Dead
Overkills what now? Exakt…. Här har vi ett perfekt exempel på när en utvecklare (i det här fallet Starbreeze) totalt failat med marknadföringen. Kanske är det pågrund av den svåra ekonomiska situation Starbreeze haft under senaste tiden, men vi alla vet att det finns sätt att nå ut ändå. En sånt fail kostar företaget massor i förlorad försäljning.

Årets sad face: Telltale lägger ner
Ett smärtsamt farväl. Trots att kvaliten på spelen med tiden blivit sämre har Telltale ändå varit ett av de allra främsta inom Point&Click i episod genren. Som tur är får Walking Dead sin sista säsong genom utvecklarna Skybound Games som köpte upp rättigheterna i sista sekund och även räddade många av huvud utvecklare som jobbat med Walking Dead Sagan.

Årets frågetecken: Agony, skräckspelet som kracha.. Totalt
Agony, här har vi en train crash i snygg kostym. Det ända positiva med det här spelet är det är snyggt. De utvecklarna som suttit med spelets utseende har helt klart gjort sitt jobb. Men resten av spelet är allt annat än kul och det finns gott om scener som bara är WTF!?Varför man ens släpper ett spel som uppenbarligen är skit tråkigt och så fyllt av konstigt innehåll när det kommer till sex och våld är bortom mig. Varför ens gör man ett sånt här spel? Varför? WTF!?


Sammanfattning av redaktionen

Therese – Årets bästa måste ju ändå varit Red Dead Redemption 2. Så oerhört efterlängtad och med så mycket tyngd på sina axlar att göra första spelet rättvisa, och det lyckades fruktansvärt bra! På en helt egen nivå tog de vad som gjorde Red Dead så oerhört fantastiskt och skapade något familjärt men ändå nytt.

Josefin – Helt klart Life is Strange återkomst. Den första säsongen satte verkligen tonen för berättande episodspel och jag var lite orolig att den andra säsongen inte skulle leva upp till arvet Max och Chloe lämnade efter sig. Men redan efter episod 1 av säsong 2 bevisar Dontnod att jag gjorde helt rätt i att lita på dem. Jag är väldigt spänd och exalterad att få följa Sean och Daniels resa!

Catarina – 2018 är ett mellanår för bioware-fangirls. Inget släpp i år så vi har fått leva på hajp inför Anthem i Februari samt lite nyheter om nästa Dragon Age. Höjdpunkter har varit Shadow of the Tomb Raider och Life Is Strange 2.
I tabletop-världen släpptes just Svenska Svärdets sång som jag kommer recensera, riktigt trevligt faktiskt.

Melika – Får jag säga det bästa är att vi skapa myogaming.se. Att sidan kom till verklighet och alla fantastiska skribenter som gjort detta år till en fantastisk spelår på nätet med att skriva grymma recensioner, krönikor osv.
Fortnite är en tumme upp, som har rört runt i grytan både på gott o ont, lite som när senaste GTA släpptes. Och sen att Destiny 2 fortfarande är bästa spelet ???

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here