Dessutom är Super Smash Bros. nu också den bästa säljande fightingspelserien någonsin, med 50,03 miljoner spel sålda spritt över två decennier! 

Super Smash Bros. Ultimate har nu slagit sig ända upp i toppen och har fått axla titeln som det bästsäljande fightingspelet någonsin.
Digital Trends rapporterade nyligen att Nintendo presenterade sin halvårsfinansrapport med imponerande siffror för Super Smash Bros. 

Titeln hölls tidigare av Street Fighter II med 15,5 miljoner exemplar sålda efter sju olika versioner av spelet sedan originalet släpptes 1991. Super Smash Bros. Ultimate knep dock rekordet rekordsnabbt. Enligt Nintendos rapport hade 15,71 miljoner exemplar av Ultimate sålts fram till 30 september i år, vilket betyder att det tog inte ens ett år för Super Smash Bros. Ultimate att gå om Street Fighter II.
Ultimate är också det snabbast säljande Nintendospelet någonsin, med 12,08 miljoner exemplar sålda på de tre första veckorna efter release den 7 december förra året.

Men det slutar inte där, Super Smash Bros. Ultimate har nu också gått om Super Mario Odyssey som har sålt 15,38 miljoner exemplar och The Legend of Zelda: Breath of the Wild som hittills har sålt 14,54 miljoner exemplar.
Men titeln för bästsäljande spel på Nintendo Switch tillhör dock fortfarande Mario Kart 8 Deluxe med hela 19,01 miljoner sålda exemplar.

I jämförelse, andra fightingspelserier såsom Tekken, Dragon Ball, Street Fighter och Mortal Kombat ligger på, när det kommer till totalt sålda antal spel, mellan 45 till 47 miljoner vardera.

Är ni en av många som älskar Super Smash Bros. eller har ni någon annan favorit?

2 KOMMENTARER

  1. Alltså jag har ju tyvärr aldrig riktigt förstått hypen kring SmashBros-serien. Vet att alla älskar dem, så jag får skämmas lite varje gång jag erkänner det haha. Kan nog vara att jag hatar att ramla ned för stup, en lite allergi jag har. När det kommer till ”banka skiten ur kompisarna”-spel föredrar jag nog ist Soul Calibur. Förlåt världen xD

    • Kan nog hålla med lite där faktiskt! Super Smash Bros är mest nostalgi för mig, jag och syrran körde det första spelet till N64 jättemycket som barn och fattade knappt vad vi höll på med men hade roligt ändå. Jag är väl inte så hype på fightingspel till att börja med men aja 8)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here