Den japanska spelgiganten Square Enix, mest känd för många i samband med spel såsom Final Fantasy och Kingdom Hearts, tar nu underhållning ett steg längre. In i verkligheten!

Hemsidan för allt kring tema- och nöjesparker, Blooloop.com, rapporterade nyligen att Square Enix kommer att öppna upp sin första stora temapark under 2020. Parken kommer att ligga i Tokyo Tower och kommer att ha ninja-inspirerade attraktioner, och har fått det passande namnet ’Ninja Tower Tokyo’.

Tokyo Tower är ett passande läge, menar Square Enixs Live Interactive Works. Eftersom Tokyo hade en by med ninjor som vaktade mausoleet till landets shogun, överbefälhavare över Japans armé och landets högsta ledare, under Edo-perioden (1603-1868). Under denna period hade huvudstaden namnet Edo.

Live Interactive Works är en division under Square Enix som grundades för att skapa underhållning och attraktioner på plats, såsom temaparker och shoppingcentrum.

Ännu finns det inte mycket information om Ninja Tower Tokyo, men under förra året på Leisure Japan Theme Park Expo visades två separata projekt upp, som kan skvallra lite av vad en kan förvänta sig av Ninja Tower Tokyo (via Kotaku).

Crystal Story är en escape room-liknande attraktion, där besökarna får med hjälp av en lampa leta sig fram i ett stängt bås fullt med lysande kristaller och digitala projektioner.

Yokero är en attraktion med mer tempo, här ska besökare hoppa och ducka för digitala projektioner över golvet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here