Allt är inte vad det ser ut att vara 1

 

Spelinformation

  • Finns till plattform: PC
  • Utvecklare: Silhouette Valley Games
  • Utgivare: Silhouette Valley Games
  • Genre: 2D Puzzle adventure
  • Antal spelare: 1
  • Släpps: 2018-05-18

 

Vid första anblick ser Future Proof ut som vilket annat 2D indiespel som helst, men under ytan finns ett djup av hemligheter och mysterier som tar spelaren genom det förflutna. Händelserna utspelas i staden Greensvale där vi träffar vår huvudperson, en tonåring som heter Sean. Vi slungas direkt in i händelsernas förlopp och du har 12 minuter på dig att ta dig i säkerhet innan en stor meteorit träffar staden och spelet loopar om igen.

Allt är inte vad det ser ut att vara 2

Den inre monologen hos Sean är en av de starkaste punkterna i spelet eftersom han lyckas vara både avsiktligt och oavsiktligt rolig, även om han är under hotet av en meteorit. Han lyckas till och med hålla den här humorn trots att han står inför alltmer bisarra och mörka svängar. Medan de flesta av Greensvales stadsbor har flytt finns det fortfarande några invånare kvar. De har alla sina egna problem och motiv och under en av alla loopar finns det fortfarande tid att interagera med dem.

Allt är inte vad det ser ut att vara 3

Just själva loop-back-funktionen, som utlöses när Sean dör, är en av de främsta funktionerna i spelet. Det här är något som kommer att hända oavsett vilken av de flera slutspel som spelaren väljer att driva. Allt eftersom du försöker hitta räddningen kommer du hamna i situationer där Sean dör, på ett antal uppfinningsrika, smärtsamma och ibland humoristiska sätt. Då tiden blåser tillbaka måste Sean börja om från början. Dock behåller han sina minnen och du behöver därför inte upprepa dina tidigare misstag. Den här funktionen stöds också av så kallade ”tankekartor”,  interna minnen som fortsätter genom döden och uppdateras med all relevant information.

Allt är inte vad det ser ut att vara 4

När det kommer till slutklämmen och din chans att vinna spelet finns det en förutbestämd mängd att välja mellan, hela 14 stycken totalt. Dessa sträcker sig från de bisarra magiska portaler till den långa och invecklade huvudplotten, som avslöjar delar av Seans sanna bakgrund. Även efter ett antal timmars spelande har jag ännu inte lyckats med att hitta alla avslut.

Medan Sean dör på fruktansvärt många sätt finns det ingen kamp och inget grafiskt våld. Den enda riktiga antagonisten i spelet är den världsförstörande meteoriten som kommer rakt mot dig.

Allt är inte vad det ser ut att vara 5

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here