• Injustice 2: Legendary Edition
  • Finns till plattform: PS4, XBOX ONE, PC, ANDROID, IOS
  • Utvecklare: NetherRealm Studios, QLOC
  • Utgivare: Warner Bros Games
  • Genre: Action, Fighting
  • Antal spelare: 1-2
  • Släpptes: 27 Mars 2018

Ingen fightingspels-fantast? Ingen fara, Injustice 2 är ett fightingspel utformat i en mer avslappnad stil med fokus på handling och kvalitativt innehåll, skapat av spelstudion Nether Realm som tidigare gjort spel som Mortal Kombat X. I den här nya uppdaterade versionen finns det nya karaktärer som Teenage Mutant Ninja Turtles-grabbarna, Darkseid, Red Hood, Starfire, Sub-Zero, Black Manta, Raiden, Hellboy, Atom, Enchantress. Även nya skins till Power Girl, John Stewart-Green Lantern, Reverse-Flash, Grid och Black Lightning.

Injustice 2 är fortsättningen på Injustice: Gods among us. Superman har blivit en mörk och korrupt skurk med Wonder Woman till sidekick. Handlingen tar oss på en resa genom många olika miljöer såsom Gotham, Atlantis och The fortress of Solitude. Med de nya miljöerna introduceras även de nya karaktärerna och det görs klart för oss vilka som är Team Superman och vilka som är Team Batman.

Spelets story mode är cirka fem till sex timmar långt. Detta beroende på hur duktig du är som fighter eftersom du måste vinna alla matcher för att ta dig vidare i storyn. Är du som jag en total rookie kommer det ta ett par omgångar innan du faktiskt vinner och slår din motståndare.

”Ett härligt element i spelet är att du kan välja vilken karaktär du vill spela i varje match i de olika kapitlena.”

Spelet är rent estetiskt helt fantastiskt, det är inte ofta jag vill slänga med uttrycket visuellt slående, men wow! Jag blev helt överrumplad av hur snyggt och genomarbetat spelet är. Bara en sådan sak som ansiktsanimeringen som är bland det bästa jag sett i spel och film! Det är så detaljerat och du kan verkligen se nyanser av olika känslor gjort på en genuint sätt när de utspelar sig hos karaktärerna. Miljöerna när du slåss är helt enastående och har objekt som går att interagera med och använda i diverse attacker. När du slåss blir din omgivning också påverkad och sakta men säkert förfaller den runt omkring dej.

Ett härligt element i spelet är att du kan välja vilken karaktär du vill spela i varje match i de olika kapitlena. Det skapar ett bra tillfälle att testa nya karaktärer och spelstilar. Vissa av de skurkar och hjältar du kommer att stöta på under resans gång är Captain Cold och Jokern, som är helt överflödiga. De känns mest intryckta och onödiga. Dessa två är inte de enda som man lätt skulle kunna plocka bort utan att det skulle skada spelupplevelsen men det måste väl finnas något för alla.

Något jag var helt övertygad om att jag skulle stöta på var gigantiska bröst och orimliga rumpor. Men till min förvåning var det relativt lite av detta. Kvinnorna i spelet känns mer realistiska och coolare. Inte så mycket metal-bikinis och tuttrustningar faktiskt, utan mer påklätt och praktiska plagg. Männen i spelet är dock inte fullt lika arbetade med. De ser alla näst intill likadana ut med lite varierande längd om dom har tur men är i princip samma kropp i olika kläder. Även det klassiska att alla skurkar är långa finns med.

”Kvinnorna i spelet känns mer realistiska och coolare. Inte så mycket metal-bikinis och tuttrustningar faktiskt, utan mer påklätt och praktiska plagg.”

Manuset för alla karaktärer är faktiskt mer än helt okej. De finns väl vissa som får en att himla med ögonen, men annars är det riktigt kul att höra de små pikarna som kommer visslande genom luften. Även när man går in i menyn över alla attackerna hittar vi roliga och påhittiga namn på allt.

Det finns även ett multiplayerläge a la Destiny style, som kallas The Multiverse. Här kan du använda dig att den utrustning du låser upp under spelets gång och utforma din valda karaktär med olika kläder, attacker osv. Det finns en del kritik om hur systemet är utfört, huruvida du och din motståndare spelar med utrustning på eller av, vilket i sin tur kan resultera i ren slakt eller en jämn match. Men, det finns privata spelrum som löser det här problemet. Det finns även player guilds som du kan joina om du vill.

Om vi tittar på spelmekaniken är den riktigt bra. Den är inte lika avancerad som andra spel utan riktar sig till en bredare publik som kanske inte är en inbiten Tekken eller Mortal Kombat-spelare. Men kombosarna är bra, de flyter på och känns inte alls speciellt repetitiva. Många attacker är riktigt tillfredsställande och varje karaktär har en egen unik superattack med cutscenes och allt. Lite over the top kanske men det är en fis i rymden.

Musiken i spelet skapar precis rätt atmosfär och pepp. Egentligen så är allt ljud hela spelet igenom mer än bra. Det märks att spelet är gjort med kärlek och hängivenhet.

”Spelmekaniken är inte lika avancerad som andra spel utan riktar sig till en bredare publik som kanske inte är en inbiten Tekken eller Mortal Kombat-spelare.”

Jag var rädd att jag snabbt skulle ledsna och tycka att spelet bara var samma visa hela tiden. Att man bara upprepar samma sak. Detta var dock inte fallet. Tror faktiskt inte att jag någon gång tyckte att de blev tjatigt.

Sen är det ju alltid en riktig fröjd att träffa alla sina favorithjältar och nya annorlunda tolkningar av dem. Till skillnad från många andra tycker jag faktiskt att det var ganska befriande att Superman var ond, just för att han är en sån där hjälte som som är så himla klämkäck och bajsnödigt klyschig annars. Nu fick han ett mörker till sig, en ny djupare sida.

Det enda jag kan känna är att det är ganska svårt för nybörjare att komma in i spelet. Speciellt när du inte frågas i början om du vill köra en tutorial innan du börjar huvudkampanjen. Klickar man bara runt lite i menyerna så hittar man dock ganska fort tutorial-läget.

Spelet är sannerligen av hög kvalite och har en otrolig mängd innehåll. Det är mycket väl genomfört, ett magnifikt hantverk.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here