Kirby Star Allies: Rosa, supersött och för lätt 1

Spelinformation

  • Finns till plattform: Nintendo Switch
  • Utvecklare: HAL Laboratory
  • Utgivare: Nintendo
  • Genre: Plattform
  • Antal spelare: 1-4
  • Släpps 2018-03-16

På en planet långt, långt bort från Kirbys hem så exploderar ett mystiskt kristallhjärta. Fragmenten från kristallhjärtat ger Kirby egenskapen att bli vän med nästan vem som helst, till och med ens värsta fiender, vilket kommer väl till pass då ärkefienderna King Dedede och Meta Knight också vill komma åt kristallhjärtan-fragmenten.

Kirby Star Allies är ett plattformsäventyr i 2.5-D med supersnygg, färgglad och söt grafik. Du styr Kirby och kan spela med upp till tre vänner. Spelar du ensam så styrs de andra karaktärerna av spelets AI.

Kirby Star Allies: Rosa, supersött och för lätt 2

En stöter på ganska många olika karaktärer under spelets gång och varje karaktär har en egen unik förmåga. Någon skjuter vatten, en annan kastar bomber och så vidare. Genom att kombinera olika karaktärers egenskaper så kan en till exempel få vattenbomber eller brinnande svärd. En del minipussel kräver att du har två karaktärer med två olika specifika egenskaper. På några ställen finns speciella ”friend stages” som gör att ni kan bilda en bro, ett torn eller vad som behövs för att komma vidare.

Kirby Star Allies: Rosa, supersött och för lätt 3

Varje värld innehåller ett antal banor och slutar med en boss. När du klarat bossen så dyker det upp ett Dream Castle på kartan. Där kan du få en ny spelbar karaktär t ex Bandana Waddle Dee eller King Dedede. Men i skrivande stund är bara tre drömkaraktärer tillgängliga men det verkar som att Nintendo ska släppa fler som DLC (den första DLC verkar bli gratis). Det finns även några amiibos till spelet som ger en fler pussel att lösa och andra saker (Nintendo är inte tydligare än så).

På varje bana hittar och samlar du pusselbitar. De bildar olika pussel och vad jag vet så fyller de ingen direkt funktion i spelet mer än att tillfredsställa din eventuella ”jag måste ha 100% klarat på allt”-inställning.

Kirby Star Allies: Rosa, supersött och för lätt 4

En del av mig älskar Kirby Star Allies, men jag tror att jag bara blivit förförd av den ursöta grafiken och alla roliga karaktärskombinationer en kan göra. För bortser en från det så är detta ett mycket ordinärt plattformsspel som dessutom är alldeles för lätt. Du kan fundera en stund på vilken som är den ultimata vapenkombon men det är väldigt få ställen som det spelar någon större roll. Gör ett eldsvärd och bara kör på. Dina AI-vänner sköter dessutom det mesta åt dig om du håller dig i bakgrunden. De kan till och med besegra bossar nästan helt på egen hand (i alla fall de enklare i början). Det känns som att målgruppen verkar vara för 4-7 åringar ungefär.

Kirby Star Allies: Rosa, supersött och för lätt 5

Jag har bara kunnat testa att spela med en eller två spelare och för mig blir det en aning rörigt när en är två. Detta kanske har att göra med hur van en är att spela med flera spelare på skärmen. Men spelet är väldigt färgglatt och ibland är det samma färg på karaktärerna som på bakgrunden. Spelet saknar onlineläge, vilket är synd, då jag inte har så många vänner som har Switch (en behöver fyra joycons för att spela fyra personer).

Kanske älskar en det här spelet mer om en har en nostalgisk anknytning till det. Själv var jag mer av ett Super Mario-fan än Kirby-fan när jag var liten (det tog tre banor i Kirby Star Allies innan jag slutade försöka hoppa på fienders huvuden). Men även med nostalgivärdet inräknat så har jag svårt att se hur detta spel ska kunna skänka glädje någon längre stund. Omspelningsvärdet är lika med noll. Det är för lätt, för lite variation och helt enkelt för tråkigt i längden.

Betyg: 6 av 10

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here