• Finns till plattform: Android och iOS
  • Utvecklare: Paladin Studios
  • Utgivare: Bandai Namco Entertainment Europe
  • Genre: Simulator
  • Antal spelare: 1
  • Språk: Engelska
  • Släpps: 2018-03-15

 

Tamagochi har varit en del av mångas barndom, och den har nu fått en ny inkarnation till mobilen. Med dagens teknik så förväntade jag mig självklart att spelet skulle vara uppdaterat, och olikt vad jag kommer ihåg från min egen Tamagochiperiod från förr-i-tiden-talet.

Till skillnad från de klassiska bärbara spelen där allt var pixligt och inte fanns mycket att göra hade en stark charm, har nu Tamagochi en väldigt detaljerad, smooth grafik, men det finns fortfarande inte speciellt mycket att göra eller att hämta från det här spelet. Och charmen försvinner från den snygga grafiken ganska snabbt.

Du får först spela igenom en kort tutorial där du lär dig hur du spelar spelet; hur du köper mat, hur du matar dina Tamagochis, hur du leker med dem, hur du lägger dem för att sova, och hur du gör för att få dem att uträtta sina behov på toaletten.

Tamagochi Forever recension 1 Tamagochi Forever recension 2

Väldigt snabbt inser jag att ljuden som Tamagochisarna gör ifrån sig är väldigt irriterande, och de verkar aldrig sluta låta. De piper, flämtar och gurglar hela tiden. Jag kom snart på mig själv med att stänga av ljudet på min mobil helt och hållet.

Efter ett tag växte Tamagochin upp till att vara en ”toddler” – ett småbarn. Och den fick formen av en stjärna med en regnbågssvans – det visade sig att Tamagochis får olika former när de åldras beroende på vad de äter. Det kändes riktigt kul och den såg extremt gullig ut i sin nya form. Det finns en slags ”Tamagochi-dex” där man kan se vilka former som låsts upp och vilka som fortfarande inte har upptäckts.

Tamagochi Forever recension 3 Tamagochi Forever recension 4

Förutom att ta hand om sin Tamagochi kan man pynta olika platser i Tamagochi-staden där man sedan kan fotografera sina virtuella husdjur med in-game kameran. Det finns också en arkadhall i den lilla staden där man kan välja mellan sex olika mini-spel och tjäna Coins och höja Tamagochins underhållnings-mätare.
Det visade sig dock att av de sex spelen kunde jag bara spela tre av dem. Av de andra tre vägrade ett av spelen starta på min Samsungmobil, och de andra två ledde till externa app-spel som man behövde ladda ner för att kunna spela.

Spelet är gratis med funktionen att köpa premium-diamanter med riktiga pengar. De kan användas till att köpa outfits eller lekplats-artiklar enklare, då man tjänar Coins väldigt långsamt genom den ovan nämna arkaden, eller genom att helt enkelt ta hand om sin Tamagochi.
Diamanterna används även till att skynda på sin Tamagichis förvånansvärt långa sovcykel.  Jag klockade en sovcykel till ungefär 30 minuter, och då hade den inte vilat fullt ut.


Det bra: Ett visuellt väldigt gulligt spel, och det var kul att ens Tamagochis utvecklas till olika former då de når en ny ”ålder” beroende på vad man matar dem med.
Spelet kan enkelt spelas av yngre spelare, även om det är på engelska.

Det dåliga: Ljuden blir snabbt väldigt uttröttande.
Det finns inte speciellt mycket att göra i spelet, förutom att hjälpa sin Tamagochis utföra sina behov och spela de tre spelbara minispelen i arkaden.
Energimätaren töms mycket snabbt och tar lång tid att fyllas igen.
Spelet blir snabbt samma sak om och om igen.

1 KOMMENTAR

  1. Wow. Redan de gamla original-Tamagotchisarna tråkade ut mig rätt fort (även om jag älskar konceptet, gillar söta djur och kawaii) – att nu då få samma sak igen fast med mikrotransaktioner låter inget vidare. Tack för heads up om premiumdiamant-tjafset, nu slipper jag bemöda mig med att ladda ner och installera det.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here