Spelinformation

  • Finns till plattform: Playstation 4 – VR
  • Utvecklare: Supermassive Games
  • Utgivare: SIEA
  • Genre: Skräck / Action
  • Antal spelare: 1
  • Släpps: 2018-01-23

Alla har vi någon gång haft en mardröm om att vakna upp på en plats utan att veta var du är, och vem du är. Så leder inledningen  till Supermassive Games nya VR spel The Inpatient.

Miljön spelet utspelar sig på är ett gammalt Sanatorium på 1950 talet och du vaknar upp som patient. Du vet inte varför du är där, vem du är, eller vart du är.

Spelets uppbyggnad baseras på precis som föregångaren Until Dawn via ett så kallat “Butterfly effect”. Det vill säga: Varje val du gör i spelet har en konsekvens, samt gör att spelet tar olika riktningar. På så sätt är spelet uppbyggt att fördelaktigen spela spelet om och om igen, och under spelets gång göra olika val för att se vart dom nya vägarna leder.

The inpatient lyckas verkligen med att få fram den smygande krypande känslan jag älskar när det kommer till skräckspel. Känslan när du känner dig iakttagen och nackhåren reser sig. Att uppleva detta i VR gör saken ännu mer uppslukande.

Till sin nackdel är spelet i början ganska utdraget med långsamma dialoger och scener som utspelar sig i samma rum. Detta blir speciellt påtagligt då spelet endast har en speltid runt 3 timmar. Detta gjorde tyvärr att när spelet började komma igång och trådar började knytas ihop var det inte mycket speltid kvar av spelet, och slutet kändes väldigt ihop hastat. Något som tyvärr drar ner spelets betyg i sin helhet.

Jag förstår att sätta ihop ett VR spel kostar tid och pengar. Samt att jag har inget emot kortare spel.  Men det jag hade önskat i detta fallet vore om dialoger, storyn och gameplay hade varit mer balanserat fördelat på den knappa tid spelet hade.
I och med det ihop hastade slutet blev det tyvärr fortfarande många lösa trådar i storyn, samt en besvikelse från min sida då jag gärna hade fortsatt detta äventyr. Det var lite som en chock när spelet mitt i allt tog slut, när man egentligen hade känslan av  att det precis hade börjat på riktigt.

Trots allt detta är grund idén och spelupplevelsen bra om du älskar skräckspel som jag. VR upplevelsen gjorde detta extra spännande och härligt läskigt. Jag är dessutom imponerad över den fantastiska grafiken som detta VR spel levererade.
Spelet i sig är grafiskt välarbetat, omgivningen och detaljerna ger känslan av att du verkligen är i spelet. Något som är en otroligt viktig aspekt när det kommer till VR spel då det är halva upplevelsen.

Summa summarum är jag helt klart nöjd över att ha spelat detta spel, men samtidigt hade jag hoppats på mer interaktiv speltid och mindre utdragna dialoger.

Betyg: 6 av 10

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here