Fria Ligan börjar alltmer likna rollspelsvärldens Disney då de nu sitter på fler varumärken än jag kan räkna upp i huvudet. Om detta är bra eller dåligt är en smaksak men efter att Alien fick så pass bra respons känns det som om detta var en naturlig utveckling.

Fria Ligan gör rollspel av Blade Runner 1

Många fans anser att Alien och Blade Runner äger rum i samma universum och även om det inte är 100% erkänt så är det nära nog för att göra kopplingen. Baserat på Ridley Scotts kultförklarade neon-noirfilm från 1982 äger historien rum i en dystopisk framtid, där androider som kallas replikanter är så naturtrogna att det är svårt att veta vilka som är människor och vilka som är maskiner. Vi kommer få stor valfrihet i hur vi som spelare skapar och utvecklar våra karaktärer men vi kommer alltid vara en Blade Runner, någon vars yrke det är att “pensionera” (döda) replikanter. Precis som filmerna kommer spelet omfamna action, företagsdrama, karaktärers inre konflikter och moraliska dilemman.

Martin Grip som stod för bilderna i Alien jobbar även bilderna i Blade Runner, något som känns tematiskt riktigt. Spelet kommer precis som Alien använda år-noll-motorn så var beredd att rulla många tärningar. Jag misstänker att vi också bör förbereda oss på att generera nya karaktärer då år noll och tunga teman brukar leda till hög dödlighet. Många av de karaktärer vi skapar, utvecklar och förälskar oss kommer att möta tragiska slut och så småningom glömmas bort, som tårar i regnet.

Fria Ligan gör rollspel av Blade Runner 2

Spelet väntas släppas någon gång under 2022.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here