Don Cheadle, Robert Downey Jr., Josh Brolin, Paul Bettany, Chris Evans, Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Chris Pratt, Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Benedict Wong, Anthony Mackie, Chris Hemsworth, Dave Bautista, Benedict Cumberbatch, Chadwick Boseman, Sebastian Stan, Danai Gurira, Karen Gillan, Pom Klementieff, Letitia Wright, and Tom Holland in Avengers: Infinity War (2018)

  • Film: Avengers – Infinity War
  • Regissör: Anthony Russo, Joe Russo
  • Huvudroll: Robert Downey Jr. Chris Hemsworth m.m.
  • Genre: Action, Äventyr, Fantasy
  • Längd: 2 tim 29 min
  • Premiär: 25 April 2018
  • DVD & Blu Ray: –

 

Det har varit mycket hemlighetsmakeri runt den nya Avengersfilmen. Filmens handling har varit väl förseglad hos filmskaparna. Det har cirkulerat rykten om att inte ens skådespelarna har fått läsa hela manuset och ibland fått läsa på falska manus. De två bröderna Russo som sitter i regissörsstolen tillsammans har via sociala medier bekräftat att det enbart är ett fåtal personer som vet filmens fullkomliga handling innan den kom ut.

Vi har nu följt våra hjältar genom flertalet filmer och alla filmer har lett hit, till den här stunden. En ny ondska har gett sig tillkänna, Thanos. Den galna Titanen är på jakt efter sex stycken så kallade Infinity Stones. När alla sex stenarna blivit samlade kommer ägaren av dem ha makten att utrota allt liv i universum, och det är upp till jordens hjälteskara att stoppa honom.

Don Cheadle, Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Anthony Mackie, Chadwick Boseman, Sebastian Stan, and Danai Gurira in Avengers: Infinity War (2018)

När du väl ser filmen kommer du förstå varför de har valt att hålla handlingen hemlig.

Något som imponerade var hur filmskaparna fått ihop alla karaktärer på ett naturligt sätt och att alla får bra med tid så du hinner bekanta dig med alla igen. Det är annars så himla lätt att när det är en så här stor crossover så försvinner karaktärer in i omgivningen och glöms bort. Men här var alla hela tiden närvarande, kanske inte fullt i fokus som man hade velat, men då hade filmen behövt vara 10 timmar lång. Som tur är har vi hunnit lära känna våra hjältar genom deras egna Marvel-filmer så det blir inte fullt så stort problem när alla karaktärer inte får speciellt mycket tid framför kameran.

Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn, and Chris Hemsworth in Avengers: Infinity War (2018)

En annan sak som jag verkligen njöt av var det faktum att manuset och humorn var klockren. Humorn kom in precis i rätt ögonblick och från rätt karaktär. I många filmer kan skämten kännas ganska platta och förutsägbara. Man bara återvinner samma gamla typ av skämt om och om igen. Men i Infinity War är skämten väldigt specifika och helt i linje för just den karaktären, vilket gör det hela så himla trovärdigt.

Actionsekvenserna är helt galet bra gjorda, de var fullkomligt trovärdigt. Inte alls att man ser att det är kameravinkeln som skapar en illusioner. Actiondelarna i filmen är kraftfulla och skapar en redig kämparglöd även hos en själv som tittare. Man vill inget hellre än att hänga med ut på slagfältet och försvara jorden. De bästa delarna är där vi får se olika spännande  superhjältekombinationer slås ihop på slagfältet.

Robert Downey Jr. and Benedict Cumberbatch in Avengers: Infinity War (2018)

En films animeringar och visuella effekter brukar vara en bra måttstock på att filmskaparna verkligen velat gå hela vägen för att förmedla en viss typ av stämning och känsla i filmen. På den här fronten blir man inte besviken. Jag minns att jag till och med tänkte  stundtals att det nästan inte ser animerat ut.

Mitt stora problem var att jag inte fick någon känslomässig anknytning till varken karaktärerna eller storyn. Det fanns ingen känslomässig tyngd riktigt i filmen, jag hade velat bli mer känslomässigt involverad. Sen finns det så klart ett par scener som jag inte känner att de sålde in helt i handlingen. Dock är dessa mer eller mindre en fis i rymden i det stora hela.

Tom Holland in Avengers: Infinity War (2018)

Avengers Infinity War är en film där Disney verkligen har satsat och lyckats. Du kommer kastas mellan hopp och förtvivlan, men det är helt klart den här filmen du måste se 2018.

Bild Källa

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here