I samband med Pokémon Day så kunde fans över hela världen rösta på vilka deras favoritpokémon genom tiderna är. Här presenterar vi resultatet.

I början på Februari meddelande Pokémon företaget att de hade en röstning via Google, fansen kunde söka på ” Pokémon Vote ” och ha möjligheten att rösta på sina favoriter från alla nuvarande åtta generationer inklusive Legendaries. Detta var en del av firandet för Pokémon Day den 27 Februari, resultaten av röstningen visades samma dag i en topp tio lista.

Detta var en svår röstning, det finns ju trots allt åtta generationer av Pokémon och det är ett par stycken att välja mellan. Vi går igenom listan och ser hur fansen över hela världen röstade. Ha i åtanke att det inte handlar om vilken pokémon som är bäst, starkast, snabbast eller något annat än att folk fått rösta fram sina favoriter.

Nummer 10: Gengar

En teori bland fans är att Gengar är spök eller skuggverisionen av Clefable

En Pokémon från den första generationen tar hem tionde platsen. En Ghost Type som är den sista utvecklingen av Ghastly och Haunter, det är inte svårt att förstå varför den är med på listan.

Nummer 9: Gardevoir 

Gardevoir kunde vara trots sitt feminina utseende antingen en hona eller hane

Första gången introducerad i generation III så har denna Psychic Pokémon tagit hem många hjärtan. Efter att ha utvecklats från Ralts och Kirlia samt ha blivit omvärderad till Psychic/Fairy så har denna eleganta Pokémon genomgått en del förändringar för att hamna här idag.

Nummer 8: Rayquaza

Rayquaza är en av få Legendaries som fått en Mega Evolution

Listans första och enda Legendary kommer från generation III, en mäktig Dragon/Flying typ med kontroll över vädret. Tillsammans med Kyogre och Groudon så är denna Pokémon en del av Weather Trio samt en maskot för generation III och deras associerade spel.

Nummer 7: Garchomp

Garchomp anses vara en pseudo-legendary bland fansen

Från generation IV har vi en Dragon/Ground typ som har ett riktigt bett i sig. Efter att ha utvecklats från Gible till Gabite så är denna hajliknande pokémon inget att leka med, så den passar hemma här som en av de riktigt coola drakarna.

Nummer 6: Sylveon 

De långa rosettliknande delarna är faktiskt en del av Sylveon och fungerar som känselspröt

Från en Eevee så har Sylveon utvecklats genom att känna stark kärlek till sin tränare. Generation VI var först med att introducera Fairy som en ny typ, med Sylveon som representant med sina starka färger och rosetter. När allt handlar om kärlek med denna pokémon är det lätt att förstå varför den har en plats på listan.

Nummer 5: Umbreon

Ash rival Gary hade en Eevee som sedan utvecklades till en Umbreon

Precis som Sylveon utvecklas också denna Dark typ Pokémon från Eevee på natten när vänskapen med sin tränare är hög. Umbreon kom med generation II tillsammans med Espeon som nya medlemmar till Eevees evolutionära träd, och är en av mina personliga favoriter.

Nummer 4: Charizard

Ash har en Charizard, men deras förhållande var kämpigt då han inte ville lyda sin tränare i början.

På fjärde platsen har vi en storfavorit från generation I som fick de första fansen att slåss på skolgården. Trots att den är lik en drake så tillhör Charizard Fire/Flying och har blivit en maskot för Pokémon, på samma sätt som Pikachu och de andra starters från generation 1 har varit. Efter att ha valt Charmander som sin kompanjon för Pokémon Red/Blue/Yellow och sen utvecklat denna till en Charmeleon, så är Charizard det sista steget i evolutionen. En riktig storfavorit som gjort sin plats på listan välförtjänt.

Nummer 3: Mimikyu

Ingen vet vad som döljer sig under Pikachu dockan, vilket gör att ingen vet hur Mimikyu faktiskt ser ut

När generation VII kom var det denna Ghost/Fairy typ som fick fansens hjärta att blöda, med sitt riktiga utseende dolt under en tygdocka gjord att likna den älskade Pikachu så slog denna pokémon hem en plats i fansens hjärta. Det finns något riktigt fint i att en pokémon som bara vill ha kärlek hamnar på den ärofyllda tredje platsen, något som värmer hjärtat lite extra.

Nummer 2: Lucario

Lucario kan se och känna av en levande varelsers aura

På andra platsen landar en Fighting/Steel typ från generation IV, som inte bara ser hård ut utan också är det. Efter att ha utvecklats från Riolu genom att ha hög vänskap med sin tränare under dagen så visar denna pokémon vikten av vänskap. En Lucario har också fokus i pokémonfilmen Lucario and the Mystery of Mew och är därmed den enda på listan som har en egen film med sig själv i fokus (Rayquaza är med i Destiny Dexoys men har inte sitt namn i titeln eller huvudfokus i filmen)

Nummer 1: Greninja

Greninja är en spelbar karaktär i Super Smash Bros. Ultimate

Första platsen tar en generation VI starters utveckling, Water/Dark typen Greninja. När spelare får välja i Pokémon Sun/Moon om vilken kompanjon de vill från början så är Froakie ett alternativ, som därefter blir Frogadier som slutligen blir vår grodliknande ninja som verkar använda sin egen tunga som halsduk. En otippad vinnare men likaså värdig titeln.

Där har vi hur världen röstade, väldigt otippade placeringar och vilka pokémon som hamnade på listan men världen verkar vara överens. Vad tycker ni? Finns det någon pokémon som är mer värd en plats på listan än dessa tio?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here