Angela Bassett, Forest Whitaker, Isaach De Bankolé, Martin Freeman, Michael B. Jordan, Andy Serkis, Chadwick Boseman, Danai Gurira, Lupita Nyong'o, Daniel Kaluuya, and Letitia Wright in Black Panther (2018)

  • Film: Black Panther
  • Regissör: Ryan Coogler
  • Huvudroll: Chadwick Boseman
  • Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
  • Längd: 2 tim, 14 min
  • Premiär: 14 Februari 2018
  • DVD & BluRay: 29 Juni 2018

Det var länge sedan vi fick en riktigt bra superhjältefilm. Black Panther må till och med vara det bästa vi fått på många år. Black Panther är otroligt actionpackad, vacker att se på och gjord med den där härliga Marvelhumorn som binder ihop det hela på ett ljuvligt sätt.

Chadwick Boseman in Black Panther (2018)

Tidsmässigt i Marveluniversumet utspelar sig Black Panther efter Captain America: Civil War och innan Avengers: Infinity War. T’Challa, vår huvudkaraktär reser tillbaka till Wakanda efter sin faders död för att krönas till kung. Men det är flera som inte vill se T’Challa som Wakandas kung och gör vad de kan för att ta makten och regera över landets överlägsna resurser.

Black Panther (2018)

Början av filmen är rent ut sagt mästerligt utfört. Scener som fullkomligt äger och drar oss in i Black Panthers värld helt utan motstånd. Detta görs utan att halva filmen går åt. Sättet som filmskaparna väljer att introducera oss till Wakanda är riktigt skickligt, genom att väva in delar av regeringskupper, kolonisering och politik känns konceptet av Wakanda inte helt otroligt.

Miljön i filmen är riktigt vackert, det är samma storhet som Lejonkungen fast i ett lila glow. Det är himla skönt att slippa betongdjungeln och komma ut i öppna landskap i bländande sol. Filmen upplevs av mig som fräsch och ny i serietidningstil. Filmskaparna fullkomligt öser över oss med fantastisk kultur, musik och atmosfären i filmen är fantastisk. Man har verkligen jobbat hårt med kostymer och utseende här utan att det känns som krystat eller forcerat.

Winston Duke in Black Panther (2018)

För det mesta är all SGI och specialeffekter sömlösa till verkligheten men det finns ett par delar som verkligen ser dåliga ut. Det är även vissa sektioner som det faktiskt drar ner kvaliteten på filmen. Sekvenser som hade varit mycket bättre att bara välja andra platser för eller dra ner på animeringen rejält.

Skådespelarna i filmen gör alla ett fantastisk jobb, speciellt skurken. Skurken är en av Marvels mest trovärdiga, inte bara ren ondska i människoform utan en individ med realistiska och genuina motiv bakom sina handlingar. Han drivs inte av blint raseri eller hämd. utan mer i stil att hjälpa människor och göra världen till en bättre plats.

Black Panther (2018)

Ursprungligen var jag väldigt skeptisk till Black Panther. Min inställning till filmen var att en vuxen karl springer omkring i kattkostym och slåss – störtlöjligt. Men nu i efterhand är jag riktigt imponerad, jag trodde inte alls den skulle ha denna höga kvaliteten alls.

Storymässigt så är det ingen nytt, samma gamla handling återvunnet återigen. Men Black Panther gör det avsevärt mycket bättre än andra filmskapare. Men jag måste vara ärlig och säga att redan fem minuter in visste jag i princip hur handlingen skulle utspela sig.

Men jag vill innerligt att Marvel fortsätter producera filmer i samma kaliber som Black Panther för det här var sannerligen bättre än det mesta jag sett på länge trots att jag tycker att handlingen var rätt dassig. Jag hoppas också att de fortsätter franchisen och låter oss återvända till Wakanda.

Bild Källa…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here