Ibland brukar jag gå igenom min vanliga ryggsäck. I den kan jag hitta massor av saker, som jag kanske trodde var borta eller saker jag glömt bort. Tuggummi, pennor, halstabletter och örhängen, möjligheterna är oändliga när jag tar mig en ordentlig titt. Jag rensar ju självfallet bort det som inte behöver vara där, gamla kvitton, papper och saker som bara inte plockats ur. Klart jag inte ska ha det i min väska. I min väska kan jag hitta allt jag behöver, alltid förberedd på vad som än kan ske. Detta flyttas även över när jag spelar. Jag måste loota allt. Plocka varje växt och sten, ha så många rostiga knivar att den lilla texten där det står att min ryggsäck är full tillslut dyker upp. Måste vara förberedd.

Det finns ju så mycket man kan göra med alla dessa saker. Man kan bygga något nytt vapen, något man behöver, eller en bit rustning genom att slänga ihop rätt saker med varandra. Eller så kan man göra potions och health packs med alla växter jag plockar eller hittar. Allting kan komma till nytta, så lika bra att ta allt. Men så kommer ju den lilla texten. Jag måste tömma. Antingen går man till närmaste säljare och säljer allt man vet är värdelöst, femtio rostiga knivar tagna från skelettsoldater till exempel. Eller så dumpar man i den obligatoriska förvaringslådan, för ni vet man kanske behöver det där level 29 drakskinns-svärdet fast man bara är level fem någon gång. Enda problemet är att när det sedan slängts i lådan då glömmer man bort att man lagt det där. Helt och hållet. Pressade ner vartenda svärd och sköld jag hittade i en låda i Dragon Age:Inquisition, öppnade den aldrig igen.

Kanske överdriver jag bara? Nej. Startade igång en gammal sparfil av Inquisition och öppnade denna låda. Det var plågsamt att ta sig igenom. Det var dolkar, sköldar, svärd, klubbor, bågar och gud vet vad mer i mängder! Åtminstone femton av samma, alla på olika levlar. Min karaktär var på level 18, av alla saker i denna låda var det kanske två passande för min level. Allt annat var grovt under- eller alldeles för högt över. Jag hittade runor, material och säljbara saker jag inte orkat sälja än. Blev påmind med en hästspark att jag skulle bygga en drakskinns-rustning, på grund av alla drakskinn jag hittade i lådan. Så många saker. Så många onödiga saker. Saker jag kunde rensat eller sålt för länge sen. Men gjorde jag det? Nej.

Vi som människor gillar att samla på oss saker, som kan bli nyttiga senare i livet eller som håller ett sentimentalt värde. Vi plockar på oss dåliga health packs även fast vi har nog med pengar för att köpa de riktigt bra. Jag kan kolla över mitt egna rum och se saker jag borde rensa ur, ibland gör jag det också utan att få några pengar för det. Vi uppskattar när man har unlimited inventory, för då man behöver man inte välja bort något. Det är bisarrt, på gränsen till sjukt. I verkligheten hade vi alla blivit kallade för hoarders och haft en egen tvspecial dedikerad till att rensa våra ryggsäckar på dolkar.

Kanske är det inte världens undergång att behöva slänga några dolkar, det kan till och med bidra till något mer positivt. Men ibland behöver man nog stanna problemet innan det uppstår. Låt oss alltid rensa våra ryggsäckar innan vi beger oss på äventyr. Sälja det som kan säljas, bygga ihop våra vapen och sen plocka på oss det som faktiskt kan användas. Låt oss ej frestas. Om det inte är unlimited. Go crazy i sådana fall.

1 KOMMENTAR

  1. Det är detsamma med mig. Man vet aldrig vad som kommer att bli värdefullt, lika bra att plocka upp allt!
    Min bank i Wow är bara fullt kaos dock. :S allt från nostalgi-saker till ”vad 17 är detta?” till ”min alt kanske ska ha det någon gång…” och ”för framtida saker”. -dreading the day to clean…
    För att inte tala om alla vapen i Assassin’s Creed Origins man sparat under spelets gång, ifall… om… för att testa…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here