Är du Playstation-nörd, men vill ändå kunna spela online med Xbox-polarna? Well, nu behöver du inte gråta längre. Idag öppnar nämligen betan av den plattformsövergripande versionen av Fortnite.

Vi lever i en historisk tid, skulle man nog kunna säga om man var lite mer dramatiskt lagd. Hur som helst är detta en speciell dag. Efter stora påtryckningar slår PlayStation nämligen idag upp portarna för sina PS4-spelare att köra spelet Fortnite online tillsammans med ägare av de rivaliserande konsolerna.

Detta är alltså den allra första gången som alla spelare, oavsett plattform, kan spela tillsammans – i något spel över huvud taget. Det handlar inte ”enbart” om PS4, Xbox One och Nintendo Switch – spelare stationerade vid Android, iPhone, iPad, Microsoft Windows och Mac kommer också att kunna ta del av kalaset.

Vi kan nog förvänta oss att detta bara är början på en ny era inom online-gaming, där allt fler titlar kommer att stödja plattformsövergripande spel.

I ett blogginlägg skriver Sony Interactive Entertainments (SIE:s) chef John Kodera nämligen följande (reds. översättning):

”I 24 år har vi strävat efter att leverera den bästa spelupplevelsen till våra fans genom att tillhandahålla ett unikt PlayStation-perspektiv. Idag har communitierna kring vissa spel utvecklats till en punkt där mellanplattforms-upplevelser adderar märkbart värde för spelarna. För att uppmärksamma detta har vi gjort en ingående analys av affärsmekanikerna som krävs för att säkerställa att PlayStation-upplevelsen för våra användare förblir intakt idag, och i framtiden, medan vi ser till att öppna upp plattformen.

Detta innebär en stor policyförändring för SIE, och vi är nu i en planeringsprocess inom organisationen för att stödja denna förändring. Vi kommer att uppdatera communityt när vi har fler detaljer att dela med oss av, inklusive uppgifter om betans tidsram och vad detta betyder för andra titlar framöver.”

Så vad väntar ni på, kiddos? In och spela Fortnite tillsammans nu, för böfvelen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here