Levererar Adventure Time: Pirates of the Enchiridion? 1


Spelinformation

Plattform: Nintendo Switch, PC, Play Station 4
Utvecklare: Outright Games
Utgivare: Outright Games
Genre:  Action, Äventyr, RPG
Släpptes: 20 Juli 2018

 

Ingen har väl kunnat undgå serien Adventure Time – Cartoon Networks hitserie med Jake The Dog och Finn The Human. Oavsett om man har sett serien själv eller absorberat den genom kulturell osmos så kan vem som helst som är intresserad av 2000-talets popkultur känna igen huvudkaraktärerna.

I och med seriens popularitet har det tidigare utvecklats ett gäng TV-spel till bland annat 3DS och PS3. Pirates Of The Enchiridion är det senaste att ansluta sig till samlingen, och frågan är då; lyckas det leverera?

Spelet börjar med att Jake och Finn vaknar upp och upptäcker att landet Ooo har täckts av vatten! Iskungens kungarike har smält, Princess Bubblegum är borta, och det är upp till våra hjältar att rädda dagen. De får ta sig runt världen på sitt skepp, slåss mot pirater, lösa puzzel, och förhöra speciella karaktärer.
Jake och Finn plockar även upp fler spelbara karaktärer under resans gång. De har alla olika skills och attacker de använder sig av.

Det saknar dock något i själva gameplayet; fighterna känns tama och ibland nästan tråkiga. Man kan använda items, attackera, eller utföra speciella moves som är unika för varje karaktär. Man kan även spara på energi och släppa lös en väldigt stark attack.
Puzzlen blir aldrig heller speciellt svåra eller utmanande; det blir repetitivt ganska snabbt och känns mest som utfyllnad.

Levererar Adventure Time: Pirates of the Enchiridion? 2

Där spelet verkligen lyser är under båtturerna då hjältarna sjunger om vad de ska göra härnäst, och även under Interrogation Time då Jake och Finn får spela Good Cop/ Bad Cop för att får fram information de behöver.

 

Trots humorn, tonen, och det charmiga utseendet saknas något viktigt. I en tid då turbaserade rollspel nästan alltid har en unik twist, eller tillför något helt nytt, så känns Adventure Time tyvärr lite tamt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here