Idag släppte Nintendo en ny Pokemon Direct med massvis med ny info om de kommande spelen Pokemon Sword och Pokemon Shield.

I trailern får vi se mer av den nya regionen, några nya Pokemon, hur gymstriderna kommer fungera, och de nya legendariska Pokemon. Regionen och världen ser verkligen enorm ut, och det märks att teamet har jobbat med att få den att kännas verklig och fylld med Pokemon som lever sida vid sida med människor.

De nya Pokemon (Pokemonsen? Pokemonen?) är fåret Wooloo, sköldpaddan Juggernaw, korpen Corvoknight, och blomman Gossifleur. Vi fick till och med se den sistnämndas utveckling, Eldegoss. Det sista vi får se i trailern är dessutom regionens nya legendariska Pokemon. En av dem är en hund med ett huvud omringat av en sköld, och den andra är en hund med ett svärd den håller i munnen (Dark Souls Sif i Pokemon? Ja tack!). De heter Zamazenta och Zacian, men vad de kommer ha för roll i spelet har ännu inte avslöjats.

Trailern fortsatte med att visa upp något som kallas Wild Area – en öppen del av världen mellan olika städer där spelaren kan styra kameran, möta och fånga Pokemon som syns i världen – något som introducerades i Pokemon Let’s Go -, samla bär och hitta items! Den här delen fick mig att flämta till – det är det närmaste Pokemon någonssin har kommit till en öppen värld, och man kan genast ana sig till hur stort området kommer vara. Det avslöjades även att de Pokemon man kan stöta på i de här områdena skiftar beroende på bland annat vilket väder det är.

Någon av det största(!) i trailern var de Godzilla-stora Pokemon som man kan möta både i gymstrider och strider spelare gör tillsammans i ett slags Raid – kämpa mot den tillsammans med andra spelare och fånga den! Precis som Z-moves och Mega-evolution kan spelare förstora en Pokemon per strid, och den kommer då få en boost i styrka, men krymper ner till normal storlek efter tre turer. Det enda sättet att fånga en stor Pokemon verkar vara genom Raid-striderna, men i trailern visas det att spelarkaraktärerna hade en enorm Raichu med sig – kan det vara så att alla spelare får en stor Raichu i storyn?

Pokemon Sword och Pokemon Shield släpps den 15e november. Vilken version kommer ni välja?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here