I filmen Warcraft: The Beginning får vi följa med på en resa till Azeroth, som över en natt går från ett rike fyllt av harmoni och fred till ett rike fyllt av misär och krig 

 

Warcraft: The Beginning, en film baserad på den väl etablerade spel serien Warcraft där bland World of Warcraft skapad av Blizzard Entertainment. Blizzard är spelskaparen som under 90 talet levererade storsäljarna StarCraft och Diablo.

 

I filmen Warcraft: The Beginning får vi följa med på en resa till Azeroth, som över en natt går från ett rike fyllt av harmoni och fred till ett rike fyllt av lidande och krig. En utrotnings kampanj led av Orker från en annan värld. På flykt från sin egna döda värld har de nu anlänt för att dränera Azeroth på livsenergi som bränsle för sin mörka magi. Det blir en kamp om överlevnad på båda sidor, en för att inte utrotas totalt och den andra för att fortsätta existera i en värld som från början var deras.

Filmen håller ett högt tempo med intensiva scener fyllda av fascinerande varelser och passion. Det går fort mellan scenerna och animeringarna är oerhört välgjorda. Det märks att det lagts ner mycket tid här för att leverera en känsla av att de faktiskt är en del av verkligheten. Man kan verkligen känna att detta är en hyllning till spelserien och till alla fans.

Skaparna har inte tummat på kvaliteten här utan gått all in med sina hjärtan och gett projektet all sin kärlek.

Som ett icke fan av spelserien hade jag ganska svårt att hänga med i det höga tempot, scenerna bara passerade och handlingen mest bara hände framför mig. Vilket är synd då filmen är väldigt vacker och om man bara hade fått stanna kvar lite längre i varje picture frame hade storyn nått ut mycket bättre. Speciellt med tanke på att konceptet i sig är ganska svårsmält, som exempelvis att en orks hand var 3 gånger så stor som ansiktet skapade för mig en sån distans till den verklighet som filmen ville suga in mig i.

Utöver det kändes handlingen ganska klyschig och gjord vid det här laget, men jag förstår att filmen bygger på en redan bestämd story vilket ger skaparna fasta kreativa ramar att hålla sig inom.

Avslutningsvis vill jag ändå runda av det hela på en positiv not. Filmen är absolut sevärd oavsett om du är bekant med serien sen tidigare eller inte. Men det är värt att ha med sig att filmen är gjord av fans för fans, vilket verkligen genomsyrar hela upplevelsen. Jag känner ändå att jag blivit nyfiken och gärna vill se fortsättningen på Warcrafts historia. Upplevelsen gav mig många leenden och ett och annat skratt.
Och jag tror verkligen att om filmskaparna tar med sig all feedback de fick på den här första filmen och för in det i nästa kommer uppföljaren bli fantastisk.

5 KOMMENTARER

 1. Som wow nörd älskade jag filmen 😀 men kommer ihåg att jag funderade första gången jag såg den hur mycket andra (som inte spelar wow) skulle fatta.

 2. Av ren nyfikenhet, varför recenserar ni en film som släpptes 2016 nu? 🙂 Har den blivit aktuell igen på något sätt?

  • Den kom ut på Cmore för inte så länge sen, alltså blev den aktuell igen :D. Detta år släpps nya DLC till WOW och vi har även WOW söndag, varje söndag. Varför inte lägga upp något som är ”gammalt” men som är riktigt bra. Tänk alla stackars människor som har missat en sån här fantastisk film och plötsligt dyker upp här och läser om filmen? Då har vi hjälpt dom till en bättre värd :p hehe
   Vi får göra allt gammalt till nytt och påminna om vad som finns där ute som man kan ha missat 😀 Vad tyckte du om filmen?

   • Då förstår jag! Är nog mest det att jag brukar förknippa ordet ”recension” med kritik av någonting som kommit nyligen 😛

    Men som du säger, det är ju givetvis klokt att lyfta fram även äldre saker så att folk som missat dem får en möjlighet att upptäcka dem. Som Warcraft-fan (eller ja, World of Warcraft-fan, inte spelat ”vanliga” Warcraft särskilt mycket) får jag nog skämmas lite över att jag inte sett filmen ännu, men den verkar kul. Väldigt snygg om inte annat!

    • Haha jag förstår exakt vad du menar, men här är vi lite annorlunda, vi gör det som andra inte gör och går emot alla :p
     Men hallå, har du inte sett filmen? Idag ska du kolla på filmen och sen komma tillbaka o säga vad du tycket :p

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here