Tales of-serien är en grundpelare inom JPRGs och en anrik spelserie som ligger många personer varmt om hjärtat. Det finns ett par olika saker en kan förvänta sig från i princip varje Tales-spel; En söt liten maskotkaraktär, en del i spelet när huvudkaraktärerna besöker varma källor för att bada (Varför? Därför) och joke weapons. Ganska självförklarande var det innebär men det är versioner av huvudkaraktärernas vapen som inte ser ut som vapen och lite roligare.  Till exempel, ett spjut som är en jättestor klubba eller en yxa som är en gigantisk gosedjurskanin. Mycket stora grejer brukar det vara.

Joke weapons stats brukar variera en del från spel till spel. I en del är de inte mycket att ha och när du väl hittar/kan köpa dina joke weapons har du redan andra vapen som är mycket bättre och då är det mest som en kul grej. I andra spel är joke weapons bland de bästa vapnen med väldigt höga stats men kan också vara svåra att få tag på eller extremt dyra, så då får en bestämma sig om det är värt att offra en halv förmögenhet bara så att din favoritkaraktär kan slåss med ett megastort kycklingspett istället för ett svärd.

Här kommer en liten lista på roliga joke weapons från olika spel ur Tales of-serien, i ingen speciell ordning.

1. Deck Brush

5 roliga joke weapons från Tales of-serien 1

En sopborste, varför inte? Judith från Tales of Vesperia som i vanliga fall slåss med spjut eller stavar har en sopborste som sitt joke weapon. Men den här kan du bokstavligt talat sopa banan med din motståndare!

2. Paper Fan

5 roliga joke weapons från Tales of-serien 2

Lloyd Irving från Tales of Symphonia som normalt sätt har tvillingsvärd som sitt vapen, har som joke weapon vikta papperssolfjädrar. Just den här solfjädern av papper är en typ av origami, och funkar det verkligen som ett vapen? Paper cuts är ju faktiskt inget att leka med.

3. Kitten Mittens

5 roliga joke weapons från Tales of-serien 3

Katter i någon form eller flera är alltid med i Tales på något sätt. Kattöron är en vanlig accessoar du kan sätta på dina karaktärer och det mystiska kattfolket känt som ’katz’ brukar dyka upp lite överallt. Hisui Hearts från Tales of Hearts har ett lite speciellt vapen i form av två mindre armborst, en på varje arm. I joke weapon-form, två katter på armarna. Det kanske inte ger ett lika tufft intryck som armborst, men det är mycket gulligare.

4. Measuring Tape

5 roliga joke weapons från Tales of-serien 4

De flesta kan nog hålla med om att saker som har fler funktioner än en är ganska bra. Vapen och måttband i ett? Det har nog aldrig någon någonsin tänkt på innan, men visst, why not. Rita Mordio från Tales of Vesperia slåss med magi och använder textrullar som ett vapen att förstärka sin magi, men textrullar kan ju inte mäta saker så kanske Rita ska satsa på måttband istället.

5. Looper Wooper

5 roliga joke weapons från Tales of-serien 5

Pascal (längst till vänster i bild) är min favoritkaraktär från Tales of Graces, knäpp och konstig på ett bra sätt. Hon slåss med något som kallas shotstaff, en hybrid av en stav och ett gevär. Hennes joke weapon är definitivt en favorit på den här listan och väldigt passande till hennes karaktär. En axolotl är en vattenlevande salamander och är det vattenlevande djuret med det sötaste leendet (utnämnt av mig). Att ha en axolotl som spottar projektiler på dina fiender är ju mycket roligare än någon stav eller gevär.

Det här var en liten lista på roliga joke weapons från Tales of-spelserien, vilken var din favorit? Eller har du en egen personlig favorit som inte fanns med på den här listan? Berätta gärna i kommentarerna!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here