Stan Lee född den 28 december 1922 i New York, var en av grundarna till Marvel Comics år 1961. Han var en serietidningslegend då han var en av dem som skapade karaktärer som Spider-Man, Black Panther, Iron Man, Hulk, Fantastic Four, The Avengers, X-Men, Doctor Strange och många fler. Trots hans ålder spelade han alltid en “cameo roll “ i de stora Marvel-filmerna som var baserade på hans karaktärer. Detta var alltid något att se fram emot, då man aldrig visste vad för karaktär han skulle föreställa och när i filmen han dök upp. Även om detta bara var en fem sekunders scen så var det alltid en höjdpunkt i filmerna.

Enligt den amerikanska sajten TMZ ryckte en ambulans ut till Stan Lees hem i Hollywood Hills och han fördes till sjukhus tidigt måndag morgon och han avled kort därefter. Stan Lee hann bli 95 år gammal och hade varit sjuk den större delen av de senaste året med sjukdomar som bland annat lunginflammation och problem med synen.

Utanför serietidningsvärlden startade Stan Lee år 2010 en välgörenhetsorganisation som heter Stan Lee Foundation. Stan Lee Foundation är en icke vinstdrivande organisation som har i syfte att sprida läskunskap i USA. Med andra ord är dom ute efter att ge alla en möjlighet till att ha goda läskunskaper och utbildning.

Trots hans framgångar var det mest underbara med Stan Lee att han verkligen älskade sina fans. Ett citat från en intervju med Stan Lee säger han: “When you do something that you know that the fans seem to enjoy, that gives you such satisfaction that you dont wanna stop”.

Här kommer en video som har med alla cameo Stan Lee någonsin har gjort:

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here