A Way Out - Ett minnesvärt mästerverk! 1

Spelinformation

  • Finns till plattform: PC (testat), PS4, Xbox One
  • Utvecklare: Hazelight
  • Utgivare: EA Originals
  • Genre: Äventyr
  • Antal spelare: 2
  • Släpps: 2018-03-23

Hazelight utlovade något speciellt som vi aldrig upplevt i spelväg under E3 mässan när “A Way Out” presenterades. Vi skulle få uppleva ett äventyrsspel i co-op genren som det aldrig presenterats tidigare.

Förhoppningarna blev skyhöga. Speciellt när avslöjandet om att detta inte är ett spel man kan spela på egen hand utan det var istället ett som du måste spela co-op tillsammans med en vän i soffan eller online.

Jag som dessutom spelade Josef Fares första spel “Brothers: A tale of two sons” blev extra exalterad då jag älskade vad det hade att erbjuda. Hazelight bjuder verkligen på det lilla extra gällande interaktion, spelupplevelse, känsla och musik. Något som jag verkligen uppskattar.

A Way Out - Ett minnesvärt mästerverk! 2
”Hazelight bjuder verkligen på det lilla extra gällande interaktion, spelupplevelse, känsla och musik. Något som jag verkligen uppskattar.”

“A Way Out” har inte gjort mig besviken. Det uppfyllde alla mina förväntningar och mer därtill.

Äventyret handlar om Leo och Vincent. Två män som hamnat snett i livet och hamnar i fängelset. Där finner dessa två män varandra och börjar planera sin väg ut ur fängelset, och sin hämnd.

Spelet är ett så kallat co-op-spel och det är inte möjligt att spela det solo. Det bästa sättet att uppleva spelet är att spela det med en vän. Vill man dock inte det kan man även spela online och matchas med andra spelare. Något jag även tycker är fantastiskt och värt att nämna är att endast en av spelarna behöver köpa spelet, och din vän behöver bara ladda ner en gratis kopia för att hänga med på äventyret.

A Way Out - Ett minnesvärt mästerverk! 3
”Det bästa sättet att uppleva spelet är att spela det med en vän. Vill man dock inte det kan man även spela online och matchas med andra spelare.”

Jag skulle rekommendera vem som helst att spela “A Way Out”. Det är otroligt välgjort, handlingen och dialogerna likaså. Detta är ett spel man vill spela från början till slut, utan att lägga ner handkontrollen. Spänningen genomsyrar hela spelet rakt igenom tillsammans med den vackra grafiken, musiken och dom underbart filmiska scenerna. Något som dessutom är upplyftande är att spelet inte är så repetitivt, något som annars gärna äventyrsspel kan vara.

I början av spelet får du och din vän välja vem av de två karaktärerna ni vill spela.
Leo eller Vincent. Leo är en kaxig man med kort stubin och Vincent är den totala motsatsen. Under spelets gång lär de känna varandra och skapar ett fantastiskt band, och du och din vän kommer definitivt också skapa ett djupare band till varandra.

A Way Out - Ett minnesvärt mästerverk! 4
”För att klara detta spel handlar allt om samarbete. Allt från att gömma sig från poliser, och öppna dörrar till att ta viktiga beslut i olika situationer kräver att ni hjälps åt.”

För att klara detta spel handlar allt om samarbete. Allt från att gömma sig från poliser, och öppna dörrar till att ta viktiga beslut i olika situationer kräver att ni hjälps åt. Du kan aldrig göra ett val självständigt. Alla beslut måste fattas gemensamt för att kunna gå vidare.

Jag vill verkligen inte avslöja för mycket genom att berätta djupare om handlingen eller momenten i spelet. Det är ett relativt kort spel (ca 5 timmar) och jag anser verkligen att detta är något ni måste uppleva.

Ladda upp en kväll i soffan med popcorn och läsk. Bjud över en vän, eller spela med en partner. Ni kommer få en fantastisk kväll med spänning, skratt och tårar. “A Way Out” Lämnar ingen oberörd. Hazelight har lyckats att skapa ett  minnesvärt mästerverk!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here