Related image

  • Finns till plattform: PC
  • Utvecklare: Clifftop Games, Faravid Interactive
  • Utgivare: Raw Fury
  • Genre: Point & Click, Adventure, Sci-Fi
  • Antal spelare: Single Player
  • Släpptes: 17 April 2019
  • Testat på: PC

 

Whispers of a Machine är ett peka och klicka-spel som utspelar sig på den svenska landsbygden i en framtid där människan valt att förbjuda all typ av teknik och gått tillbaka till att leva utan allt som har en processor eller A.I.
Jag vill i den här recensionen hålla spelet relativt anonymt för er läsare, för enligt mig är halva nöjet med den här typen av spel att lista ut saker på egen hand.

Whispers of a Machine är ett nordiskt Sci-Fi äventyr. Du spelar som polisen Vera som har cybernetiska uppgraderingar som bara en speciell enhet hos polisen har. Vera skickas till Nordsund, en stad långt utanför huvudstaden där hon ska undersöka ett flertal mord.  

Det tar inte lång tid innan Vera märker att morden inte är av den vanliga sorten, utan att det gömmer sig ett mycket större och mörkare mysterium bakom dem.

Image result for whispers of a machine

Miljön känns väldigt familjär för mig som svensk, mycket i spelet som skyltar och namn är svenska. Vilket gör det ganska enkelt för mig att tycka om spelet. Känns lite som hemma, fast i en framtid långt från nu. Scenerna man tar sig igenom är vackra på ett dystopiskt sätt. Plus att jag gillar verkligen spelutvecklare som väljer att bygga sina världar i så kallad pixel art-stuk. Det finns något fascinerande i att kunna förmedla en känsla och tydlighet i spel i gjord i pixlar. Det är inte fullt så enkelt och kräver ett fyndigt tänkande som jag önskar fler spelutvecklare kunde ta efter.

Related image

genom att klicka dig runt och lösa pussel. Pusslen är vissa gånger väldigt uppenbara och inte alls svåra att lista ut lösningen till. Mycket för att det är väldigt logiska, till skillnad från andra liknande titlar där lösningen kan vara ganska abstrakt och underlig.

Lösningarna beror även till stor del på vilken spelstil du har. Har du en väldigt analytisk spelstil kommer lösningarna till pusslen vara lika så.
Alla pussel är inte fullt så enkla dock, det var ett flertal gånger jag faktiskt körde fast och tillslut gav upp och kollade upp lösningen. För att sen inse att jag missat en liten avgörande detalj i mitt pussellösande. Smått irriterande men ändå en stor del av charmen med den här typen av spel. När lösningen äntligen ploppar upp i huvudet, gör den dig orimligt lycklig.

Image result for whispers of a machine

Men det allra bästa med spelet är helt klart handlingen, berättar-tempot i spelet känns helt rätt. Den ger dig en liten bit i taget, eller fler om du är envis nog att utforska allt och prata med alla. Även om jag spenderade en hel del timmar med spelet önskar jag trots allt att det var längre. Jag tror man kunde utforskat fler lager av miljöerna och personerna i spelet, för att på så sätt åstadkommit mer djup i handlingen.
Men nu pratar vi små detaljer som kunde gjort spelet ännu bättre. För om vi tittar på spelet i helhet så är det av riktigt hög kvalite,  man får leta efter saker att anmärka på.

Image result for whispers of a machine

Jag sannerligen njöt av Whispers of a Machine, spelet har en intressant story som man bara vill ha mer av. Spelet levererar en unik upplevelse som formas efter dess spelares spelstil. Pusslen är bra och logiska, röstskådespelarna är grymma och har ett välskrivet manus som lyfter spelet ytterligare för mig.

Och jag kan nog med stor säkerhet säga att jag uppskattade det här spelet lika mycket om inte mer, än deras tidigare spel Kathy Rain. Så är du sugen på en utmaning, rekommenderar jag dig att ta dig an Whispers of a Machine.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here