E3 2019 sparkade igång igår med en rivstart. EA var först ut med ett nytt koncept, att skippa presskonferensen och köra olika livestreams under eventets första två dagar. Detta ger mer gameplay för spelarna att ta del av, samt att få mer insikt i hur teamen har jobbat med spelen, och är en intressant tagning på hur ett företag kan använda sig av E3 för att få kontakt med spelarna.

Självfallet kom de stora titlarna att se fram emot, med trailers och gameplay, och det är några riktiga godbitar att sätta tänderna i.

Star Wars: Fallen Order (15 november 2019)

Som vi Star Wars fans längtat! Spelet utspelar sig efter att order 66 utförts, vilket resulterat i att Jedis över hela galaxen blivit förföljda och mördade, och Kejsare Palpatine tagit makten med Darth Vader vid sin sida. Spelaren tar kontroll över Cal Kestis (Cameron Monaghan, känd som Jokern från Gotham) en padawan som försöker överleva under det galaktiska emperiets styre, med sig har han en obligatorisk droid kompanjon BD-1. Det som visats är ungefär 14 minuter av gameplay, där en får se hur tre timmar in i spelet ser ut, med Cal som svingar sin blåa lightsaber mot Stormtroopers och hjälper Saw Gerrera  att befria Wookies. Se det här. Spelet släpps 15 november 2019.

Apex Legends

Det blev en del nytt för Apex Legends, en andra säsong som har namnet Battle Charge och inleds 2 juli avslöjades samt att det kommer ett nytt vapen som redan beskrivs som OP. L-Star är det nya vapentillskottets namn och är bara inkluderat i ett care package drop pga att den är tydligen så pass OP. Maskingeväret kan skjuta upp dörrar, vilket förklarar stämpeln den redan fått. Förutom dessa nyheter kom också presentationen av spelets tionde legendar, Wattson som är en elektrisk ingenjör som ett fingerknäpp kan placera ut elektriska staket. Se story trailern här. Se hela presskonferensen här.

Battlefield 5

Fokuset här är tungt på kartor för multiplayer spelet. Tre stycken olika kartor presenterades under gårdagen som kommer släppas under vid olika tidpunkter under 2019. Den första heter Marita, baserad på byn där slaget om Grekland påbörjades, med trånga gator, en hel by på en lutande bergssluttning och Axis makterna som försöker ta sig igenom medans de allierade kämpar för att hålla kvar byn. Kommer i juli. Se kartan här.

Den andra kartan är Al Sundan, baserad ute i den afrikanska öknen är detta en massiv karta med nog utrymme för stora strider både på land och i luften. Den släpps 27 juni. Se kartan här.

Den tredje och sista kartan är Operation Underground liknar Metro från tidigare Battlefield spel men helt omdesignat. Kommer i oktober.

Fifa 20 (27 September 2019)

Presentation av Volta Football, som beskrivs på EA Fifa sida såhär:

”EA Sports Volta takes football back to the streets with the authentic culture, creativity and style of the small-sided game. Customise and personalise your female or male in-game avatar with a range of clothing, hairstyles, tattoos, and in-game celebratory emotes

Play 3v3 Rush (No GK’s), 4v4 Rush, 5v5, and Professional Futsal. In addition, VOLTA offers different sizes of arenas and environments with and without walls, giving you the freedom to play the beautiful game your way. Build up your squad in Volta World, lead your player through the Volta Story Mode, play through Promotion and Relegation in the online Volta League, or take your favourite professional teams to the streets in Volta Kick-Off”

Så mer eller mindre innebär detta att man kan skapa en kvinnlig eller manlig avatar för spelet, med olika kläder, frisyrer, tatueringar och olika emotes. Olika spellägen, arenor och miljöer som ger spelaren möjligheten att spela som de vill. Volta har också ett story läge med din spelare, samt en online Volta League.

Förutom detta kom också Fifa 20, men utan gameplay, med löften om förbättringar i det nya spelet. Det ska finnas ett nytt frispark och straff system, under frisparken kommer spelarna ha full kontroll över spinnen på bollen. Den 27 september släpps spelet, EA Acess ägare kan ta del av det redan 19 september. Se hela presskonferensen här. Se trailern här.

Madden NFL 2020 (2 augusti 2019 )

Förutom att spika att spelet kommer den 2 augusti, så kommer det dessutom släppas en BETA som kommer gå att spela under en helg från 14 juni till till 16 juni. Det som är nytt är att en nu kommer kunna designa sin egen quarterback som kommer kunna få kämpa för att bli nästa NFL Superstar. Se hela presskonferensen här.

The Sims 4 (21 juli 2019)

Ett The Sims spel utan någon form utav ö expansion är ett värdelöst The Sims spel. Island Living kommer ta spelarna till en ö, med en aktiv vulkan, nya kläder, delfiner och möjligheten att utforska vattnet genom att simma och dyka. Det finns också ett ekovänligt tema över denna expansion, skräp på ön förändrar den åt det sämre hållet så håll den ren. Men höjden av alltihop är att det finns sjöjungfrur. Tänker jag återskapa Lilla Sjöjungfrun i The Sims? Utan tvivel! Spelet har också ett partnerskap med It Gets Better, en organisation som arbetar för att hjälpa HBTQ ungdomar, och kommer ha Pride föremål i spelet. Se trailern här.

Det var allt EA hade att bjuda på, en hel del spännande grejer som kommer under sommaren och hösten. Ser fram emot vad mer E3 bjuder på.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here