Är Pokémon Let's Go årets bästa spel? 1


Spelinformation

  • Finns till platform: Nintendo Switch
  • Utvecklare: Nintendo
  • Genre: Äventyr, RPG, Multiplayer
  • Antal spelare: 1-2
  • Språk: Engelska, Tyska, med flera.
  • Släpps: 2018-11-16

Pokemon har länge varit ett spel som står ut, men aldrig tidigare har något av spelen fångat (pun intended) livet i Pokemonvärlden lika bra som i Pokemon: Let’s Go!
Spelet är en remake av den första generationens Pokémon-spel, och Kanto-regionen har inte förändrats speciellt mycket sedan de första spelen eller deras tidigare remakes, Fire Red och Leaf Green.

Trots att storyn och världen är i stort sett identisk till de tidigare spelen, så känns Let’s Go! verkligen som en helt ny upplevelse. Pokémon syns nu springa runt i världen, och man kan enkelt undvika dem eller koncentrera sig på att fånga de man verkligen vill ha. En Pokémon kan väljas ut till att följa efter din karaktär; vissa kan till och med ridas eller flygas!

Är Pokémon Let's Go årets bästa spel? 2
Ny frisyr! Och accessoarer som kan köpas i Celadon City!

Äventyret börjar med att du träffar din följeslagare för resten av spelet; Pikachu eller Eevee, beroende på vilken version du har. Den hänger på din axel (eller på ditt huvud), hjälper dig hitta dolda items, och har en aktiv roll i storyn. Du kan klappa den i ett slags PokémonAmie-minispel där du även kan styla om dess frisyr när du spelar i Switch handheld mode. Bara stryk med två eller fler fingrar över huvudet så slumpas det fram en frisyr!

Det absolut bästa med spelet är att fånga Pokémon. Eftersom du kan se alla Pokémon springa runt fritt i världen kan du enkelt vänta på att precis den du vill ha ska ladda in i  världen. Om du fångar samma Pokémon fler gånger efter varandra skapas en kedja och ökar chansen för att du ska hitta en starkare version, eller till och med en sällsynt shiny Pokémon.

Är Pokémon Let's Go årets bästa spel? 3
Rid på majestätiska Rapidash!

Du fångar Pokémon genom att antingen sikta på den med handkontrollen om du spelar på TV:n, eller genom att sikta med konsolen i handheld-mode. Precis som i mobilspelet Pokémon Go ökar dina chanser på att fånga vilda Pokémon om du siktar bra och träffar bollarna mitt i ringen omkring dem. Vissa vilda Pokémon som du ser i världen har även blå eller röda ringar runt sig. Det betyder att de har en ovanlig storlek; blått för ovanligt liten och rött för ovanligt stor. Det påverkar vilka stats de har!

Är Pokémon Let's Go årets bästa spel? 4
Bild från nintendo.com

Senare i spelet kan du även föra över Pokémon från Pokémon Go-appen och fånga dom i vad som tidigare var Safari Zone, så du kan fylla din Pokédex ganska snabbt med fler olika Pokémon som egentligen är exklusiva till den andra versionen av spelet. Det tog ett tag att förstå hur det hela gick till och vad som behövde göras för att kunna koppla ihop spelet med appen, så jag hoppas att det kanske kommer en patch eller guide som tydligt och enkelt visar hur det går till.

En viktig del av spelet är godis (Candy) som du ger till dina Pokémon för att göra dem starkare. Du får nytt godis när du fångar nya Pokémon, och ibland av motståndare som du besegrar i Pokéstrider – som även ger dig nya Pokéballs, så du kommer nästan garanterat aldrig ha brist på dem. Godiset höjer Pokémons stats eller levels, så se till att pumpa i ditt team med så mycket snask som möjligt.

Är Pokémon Let's Go årets bästa spel? 5
Poké Ball Plus. Bild från Nintendo.com

Till spelet släpptes även en speciell kontroller; Pokémon Let´s Go Plus. Den kommer tillsammans med den legendariska Pokémonen Mew som kan föras över i spelet, och är en fantastiskt bra kompanjon genom hela spelet.
Kontrollen är enkel att använda och har bara två knappar och en spak.
Först kändes det lite underligt att inte ha alla knappar och spakar som Switch andra kontrollers har, men det gick snabbt att vänja sig vid att styra med den och fånga Pokémon med den. Du kan även ta med dina Pokémon ut på promenad, eller koppla ihop kontrollen med din Pokémon GO-app där den bland annat fungerar som en stegräknare så snabbare kan få Candy!

Pokémon Let’s Go skiljer sig storymässigt inte mycket från originalspelet, men tack vare de nya funktionerna och estetiken så känns världen mer levande och magisk än någonsin tidigare! Det är ett fantastiskt spel både för veteraner av serien för helt nya spelare.

För mig personligen så är Let’s Go absolut ett av de bästa spelen som släpps i år!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here