Den 3-5 maj hade vi nöjet att få gå på Comic Con som denna gång slagit ihop sig med deras nyare koncept; Made in Asia. I och med detta erbjöd konventets besökare mer skoj och extra mycket Comic Con.

Comic-Con Stockholm Summer 2024 + Made in Asia! 1

På plats kunde man testa på aktiviteter som kampsport, kalligrafi, lyssna på föreläsningar och delta i Q&A’s. Östasiatiska museet var där och på plats fanns även Tesla och de som ville kunde provsitta deras nya unika pickup Cybertruck Odyssey.  Jag personligen är inte den största entusiasten av dessa futuristiska färdmedel eller dess tillverkare men det var kul att se de personer vars ögon lyste upp då de satte sig i dem. Det var fullt med folk som skrattade och pratade runt om på konventet och det bästa var nog att se den blandade kompott av både unga och gamla som satt i Lego’s uppbyggda ”sandlåda” fylld med legobitar där de kunde bygga vad de än ville. Det var en väldigt härlig stämning!

Comic-Con Stockholm Summer 2024 + Made in Asia! 2Det största dragplåstret till Kistamässan denna gång måste nog ha varit de inbjudna gästerna. Listan var full med välkända ansikten likt Misha Collins, Natalia Tenan, Kristian Nairn och Nolan North. Köerna var otroligt långa även om det var enbart personer med förköpta autografbiljetter som kunde träffa dessa kändisar. Det var svårt att se dem för övriga besökare, då det hade byggts upp ett lite avskärmat område för just dessa som skymde dem. Lika svårt var det att få syn på den välkända Don Rosa som satt i ett bås vid artist alley.  Hade man tur och det var mindre kö kunde man dock ta in Kalle Ankas välkända tecknare och författare utan problem.

Comic-Con Stockholm Summer 2024 + Made in Asia! 3

Överlag tyckte jag att ComiCon + Made in Asia inte var så mycket annorlunda än tidigare ComicCon. Jag menar inte detta som en kritik, tvärt om, det man förväntade sig att finna på ett sånt här event var på plats. Atmosfären var som vanligt fantastiskt och inbjudande.

Det kändes dock som att det var trängre än vanligt, längre köer och, vilket jag älskade, fler ställen att handla mat på. På grund av detta var det svårt att verkligen ta till sig allt och det var näst intill omöjligt för mig att se cosplayparaden då det var så trångt och människor stod för. Ibland blev det även stopp i vissa korridorer då folk fick ta kort på en cosplay, vilket gjorde att alla ville ta kort. Man kunde då bli fast ett tag innan alla fotografer blivit nöjda. Jag vill poängtera att på deras hemsida skriver de på sin Q&A att konventet är tillgängligt för personer med diverse funktionsvariationer men att det kan vara begränsat på grund av begränsat utrymme. De svarar att lördagen är deras mest hektiska dag och om man vill besöka Comic Con på en lugnare dag rekommenderar de att gå på söndagen. I övrigt fanns det inte så mycket spel att testa. Jag personligen hade önskat att mer företag från spelbranschen hade varit närvarande, kanske en station med indiegames eller liknande som har funnits tidigare. Nu fanns det ungefär fyra stationer där, vilket var tråkigt att för mig som spelrecensent. Det som fanns, bland annat LG och Nintendo, gav i alla fall gästerna en kul upplevelse med tävlingar och en lugn plats att sätta sig ner och spela.

Comic-Con Stockholm Summer 2024 + Made in Asia! 4

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here